Ella, la noia, de Carme Montserrat

Publicat per -TRIPODE- el

Dins d’un context de clares polaritats i segmentació social, a finals del segle XIX, ens endinsem en la vida de la Mundeta, una noia obstinada, resolutiva i amb les idees clares que sent una devoció i amor incondicional per les seves arrels: les vinyes del Penedès. Filla gran d’un matrimoni dedicat a la terra, ja des de ben joveneta se sentirà hereva i responsable del mas familiar, on acaba descobrint un passat que ha marcat el seu destí.

L’autora ha sabut reflectir amb encert l’amor, la passió, l’orgull, l’ambició i la lluita constant de la protagonista per desfer-se d’un sistema patriarcal que l’ofega.

 

Carme Montserrat és llicenciada en dret i jurista de professió. La seva passió i arrelament al Penedès, terra que l’ha vist néixer i créixer, l’han portat a estrenar-se com a escriptora amb Ella, la noia, una novel·la que transcorre entre vinyes durant les últimes dècades del segle XIX i les primeres del segle XX, abans de la Guerra Civil.

  • Amb aquesta història de ficció amb referències històriques, l’autora pretén posar sobre la taula la lluita a favor dels drets de les dones i contra l’opressió masclista i patriarcal que dominava —i domina— la societat.
  • L’obra ens presenta l’evolució d’una jove penedesenca amb un destí marcat pels seus orígens i la seva classe social.
  • Una novel·la amb un estil directe, àgil i amb bons diàlegs.
  • Tasta un fragment d’Ella, la noia en PDF online aquí.

Dades tècniques: 
Pàgines: 232
Mida:14×21. Rústica amb solapes
PVP: 16,50 €
Publicació: desembre 2019
ISBN: 978-84-120651-3-8

Categories: Llibres

3 comentaris

La Fura es fa ressò d'Ella, la noia - Editorial Trípode · 12/12/2019 a les 10:22

[…] setmanari La Fura es fa ressò de la presentació de la primera novel·la de Carme Montserrat, Ella, la noia. L’acte serà el 18 de desembre a les 8 del vespre a la Sala l’Escorxador de Vilafranca […]

Presentació d'Ella, la noia a Vilafranca del Penedès - Editorial Trípode · 04/12/2019 a les 18:22

[…] no podia ser d’una altra manera, la primera presentació de la novel·la ce Carme Montserrat, Ella, la noia, és a terres penedesenques, concretament, a Vilafranca de […]

Ella, la noia - Editorial Trípode · 03/12/2019 a les 17:52

[…] Ella, la noia, de Carme Montserrat Data de publicació: desembre 2019 Nota de premsa: Ella, la noia […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.