“L’últim escrivent”, de Sílvia Jané

Publicat per -TRIPODE- el

Amb una prosa i un llenguatge directe, proper i no exempt d’ironia, L’últim escrivent ens descriu d’una manera molt viva la Barcelona prèvia als Jocs Olímpics de 1992 i, al mateix temps, la Barcelona de principis del segle XX.

En plena febre preolímpica, en Jordi és l’últim escrivent que queda a la ciutat. Tot i que ha estudiat belles arts, treballa rellogat en una cabina rònega als Jardins Fleming del Raval. Escriu per a la poca gent analfabeta que encara queda i, sobretot, omple tota mena d’instàncies oficials i paperassa dels nouvinguts. Un dia comença a rebre unes misterioses cartes d’una tal Sara, verdulaire de la Boqueria el 1903, en les quals explica l’admiració que sent per l’òpera i el tenor Giralt, cantant del Liceu. En Jordi queda fascinat pel que la noia va relatant sobre la ciutat de l’època: reviurem el naixement del Paral·lel, la novetat de la plaça de Catalunya, les reunions dels artistes modernistes, la misèria dels trinxeraires, els nous invents… Però aviat es comença a fer moltes preguntes: com rep les cartes si no veu ningú? Qui és la Sara? Què vol?

 

Sílvia Jané, nascuda a Barcelona el 1968, ha treballat en temes d’informació i cultura a l’Ajuntament de la ciutat. Interessada en la història de Barcelona, la fotografia i les xarxes socials, també ha col·laborat en diverses revistes i ho fa habitualment a Ràdio Tordera. L’últim escrivent és la seva segona novel·la, després de Les esquerdes del silenci.

 

  • Respirarem l’ambient i l’atmosfera d’aquella Barcelona de 1991 en un moment efervescent i posicions divergents respecte als jocs.
  • Reviurem  alhora la Barcelona que s’obria a la modernitat a inicis del segle XX.
  • Una novel·la extraordinària, molt barcelonina, amena i ben tramada, amb una prosa i un llenguatge directe, proper i no exempt d’una fina ironia.
  • El valor de l’amistat i un cert cant elegíac envers la ciutat ens acompanyarà també al llarg de l’obra.

Comprar online:
Llibreria Documenta
Laie Llibreries

 

Dades tècniques:
Pagines: 224
Mida:14×21. Rústica amb solapes
PVP: 16,50 euros
Publicació: gener 2019
ISBN: 978-84-948816-5-7

Categories: LlibresNotícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.