Nocturn Aranès, d’Imma Pericas

Publicat per tripode el

En aquePortada llibre Nocturn aranèssta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus escapant de la persecució de la Gestapo, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus destins amb la possibilitat d’emprendre nous camins i compromisos. Acompanyarem la Carmina i la Raquel tant en els perills de la ruta de fugida com en el viatge intern de superació, ben diferent en un cas i l’altre, i ens endinsarem amb elles en la duresa quotidiana a la Vall d’Aran en l’època de la guerra i la postguerra que coincideix amb la invasió de França pels exèrcits nazis.

Imma Pericas ens ofereix un autèntic testimoni d’una època crua en llocs tancats de muntanya, en especial per a les dones, i ho fa amb una prosa àgil, sòbria, a voltes poètica, amb una elegància que ens captivarà.

Imma Pericas Pagès (Barcelona, 1944) llicenciada en Psicologia, ha dedicat tota la seva vida professional a l’àmbit de les persones amb necessitats educatives especials Paral·lelament ha desenvolupat altres interessos socials i línies de treball en aspectes com les diferents situacions i contextos de vida de la dona, i ha col·laborat a l’Associació de Dones Empresàries FEMVisió; amb aquesta organització va formar part del grup de dones que anaren a BEIJING al Congrés Internacional convocat per les Nacions Unides l’any 1995 amb la finalitat de revisar les circumstàncies d’opressió de les dones i donar línies de conducta per millorar les lleis arreu del món.

  • Dues dones comparteixen la pèrdua, la traïció, l’esperança, el perill… seguint antics senders cap a la llibertat.
  • Un escenari gran i petit alhora, la Vall d’Aran, al Pirineu català, és l’espai i referència en aquesta historia, basada en fets i personatges reals. Uns personatges que ens commouen i que ens deixaran petjada per sempre més.
  • Viurem la irrupció, en aquestes terres de frontera, del conflicte sagnant d’una modernitat amb nous paradigmes enfrontats i nous actors: com el feixista, o com els jueus apàtrides, que hauran de creuar-les vencent la desconfiança dels guies locals: la pagesa, el contrabandista, ingenus i feréstecs a parts iguals, amb l’únic valor de la seva humanitat

Dades tècniques:
Pàgines: 360
Mida:14×21. Rústica amb solapes
PVP: 19,50 euros
Publicació: novembre 2018
ISBN: 978-84-948816-3-3

Comprar online:
Laie Llibreries
Cal Llibreter
Llibreria Documenta

 

 

 

Categories: Llibres

6 comentaris

Mercedes Aldecoa · 04/01/2019 a les 20:26

M’ha agradat molt llegir Nocturn Aranès. Una història que ràpidament t’endinsa en el món de les
dues protagonistes i té les fa estimar. És ágil de llegir i amb una gran qualitat literaria. És molt recomanable. Felicitats a l’autora!!

    tripode · 04/01/2019 a les 22:22

    Moltes gràcies Mercedes pel teu comentari

La novel·la Nocturn Aranès a TV3 - Editorial Trípode · 11/10/2019 a les 10:17

[…] va sortir a TV3, al Telenotícies Migdia per a la Vall d’Aran, un espai dedicat al llibre Nocturn Aranès, d’Imma Pericas. En parlen com un dels més venuts per Sant Jordi. També es va poder […]

Nocturn Aranès – Editorial Trípode · 03/10/2019 a les 10:59

[…] Nocturn Aranès, d’Imma Pericas Data de publicació: desembre 2018 […]

Segona presentació de “Nocturn Aranès” – Editorial Trípode · 17/01/2019 a les 20:08

[…] convidem a la segona presentació de Nocturn Aranès, d’Imma Pericas, el dimecres 23 de gener a les 19. 30 h a l’Ateneu de Sant Just […]

“Nocturn Aranès” ja té segona edició! – Editorial Trípode · 03/01/2019 a les 18:56

[…] mes i mig després de la publicació de Nocturn Aranès, l’obra d’Imma Pericas ja ha arribat a la segona […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.