L’àlbum multicolor, de Louise Dupré

16,90

La mort d’una mare sempre és un sacseig d’emocions contradictòries. Hi ha moltes maneres de viure el dol, els seus efectes, i de gestionar l’enyorança. En morir la seva mare, Louise Dupré escull el camí de l’escriptura per evocar tots els sentiments i reflexions entorn del seu llegat. Ho fa a partir d’un vaivé d’instantànies, vivències i converses que permeten al lector entendre o endinsar-se en l’essència d’una vida, d’una família, d’una infància, feta al cap i a la fi de petits moments. Lluny del sensacionalisme, ens retrata aquest procés de dol d’una forma humil, serena i poètica i des de la més estricta intimitat, sense desviar la mirada de la realitat universal que suposa la pèrdua d’un ésser estimat.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

L’àlbum multicolor, tot i el seu sentit elegíac d’aquells mons que perdem amb el pas del temps, ens deixa un regust d’optimisme per la vida que sempre reneix i continua.

Nascuda a Sherbrooke (el Quebec), Louise Dupré ha publicat una vintena de títols que han estat motiu de nombrosos premis i distincions. En concret podem parlar de reculls de poesia: Plus haut que les flammes (2010) i La main hantée (2016) a Éditions du Noroît i a Éditions Bruno Doucey; de novel·les com La memoria (1996) i La Voie lactée (2001) a Éditions XYZ, i de L’album multicolore (2014) i Théo à jamais (2020) a Héliotrope. La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües. L’any 2016 l’editorial catalana Cafè Central/Eumo Editorial va publicar Més amunt que les flames, traduïda per Lídia Anoll. Dupré és membre de l’Académie des lettres du Québec i de la Société royale du Canada. L’any 2014, va rebre l’Ordre du Canada «pour son apport à la littérature québécoise en tant que poète, romancière, dramaturge, essayiste et professeure». Viu a Mont-real i consagra el seu temps a l’escriptura.

Traducció de Montserrat Gallart i Sanfeliu

  • «[…] història d’una línia immemorial de mares i filles i d’un llegat insospitat, que es rep sense veure-ho, sense voler-ho, sense rebutjar-ho, però que és potser la part més autèntica d’un mateix», Evelyne de la Chenelière (Nouveau Projet)
  • «Molts dels detalls són profundament personals i, tot i així, Dupré ha aconseguit estendre el seu propi dolor a alguna cosa no només universal, sinó històricament important», Caitlin Stall-Paquet (Ambos)
  • «Louise Dupré fa llum sobre el seu passat amb una humilitat que ens fa modestes davant el nostre present i les eleccions que fem», Laurence Coté-Fournier (Liberté)
  • Tasta un fragment de L’àlbum multicolor en PDF online aquí.

Dades tècniques: 
Pàgines: 192
Mida:14×21. Rústica amb solapes
PVP: 16,90 €
Publicació: febrer 2020
ISBN: 978-84-120651-6-9

Compra online a llibreries:
Casa del Llibre
Clemente
Documenta
Galatea Llibres
La Capona
La Singratalla
Laie
Libelista
Llar del Llibre

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.