Presentació de Petons a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

Presentem Petons per primera vegada a Barcelona. L’acte serà a la Llibreria Documenta el dilluns, 28 de setembre, a les 19 h i el conduiran Francesco Ardolino, filòleg, Eliseu Trenc, historiador de l’art i autor del pròleg, i Maria Planellas, curadora del poemari.

Crònica: 

A l’inici de la presentació, Pilar Blasco dona la benvinguda als assistents i excusa l’absència d’Eliseu Trenc, ja que per un imprevist d’última hora en el desplaçament des de París no li va ser possible assistir-hi. Tot seguit, pren la paraula Francesco Ardolino, filòleg amant del Modernisme. Abans de centrar-se en el poemari, Ardolino parla de la importància de la col·lecció «Biblioteca del Modernisme» i elogia la tasca de l’editorial per la seva voluntat de recuperar escriptors i poetes necessaris per entendre el fenomen modernista. Sobre Petons comenta que aquest és un poemari molt diferent dels que ens té acostumats Riquer, ja que té una estructura molt pròpia, semblant a la d’un dietari, i s’hi respira un erotisme molt subtil però que permet percebre el romanticisme i amor a cada vers i a cada pàgina; amb un ritme i vitalitat extraordinaris i un joc mètric musical molt sòlid i formidable. Riquer, diu, assumeix el dol i per això pot escriure sense arrossegar el dolor, sense melangies. D’aquesta manera, aconsegueix unir corrents literaris del moment amb un cert esperit petrarquista.Maria Planellas, curadora i autora de l’estudi introductori del poemari, parla de la recerca que l’ha portat a analitzar aquest recull de poemes i de quina manera ha treballat per poder donar forma a un llibre que va ser inèdit fins al 1977 i del qual només es tenien proves d’impremta. Creu que el resultat final s’aproxima força al que considera que Riquer hauria volgut. Destaca que es tracta d’una poesia de molta qualitat i, alhora, molt propera al lector; ens parla de tu a tu. El llibre té una estructura binària, amb poemes de vida i poemes de mort.

   

   

   

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra