Presentació El llarg silenci dels botxins a Girona

Publicat per -TRIPODE- el

El primer dimarts, 21 de setembre, a les 19 h, Alfons Cama presenta El llarg silenci dels botxins a la Casa de Cultura (aula A). Hi intervindrà, també, Josep M. Fonalleras, escriptor.

Amb la col·laboració de la llibreria Les Voltes.

Crònica de l’acte:

El dimarts, 21 de setembre del 2021, Alfons Cama presenta El llarg silenci dels botxins a la Casa de Cultura de Girona, un acte organitzat conjuntament amb la Llibreria Les Voltes. Ho fa acompanyat de l’escriptor Josep M. Fonalleras.

Per a Fonalleras, El llarg silenci dels botxins és una novel·la de confluències i bifurcacions feta de preguntes, més que no pas de respostes, sobre els anys de guerra que van devastar Espanya i Europa. Amb aquest llibre, Cama es pregunta sobre la responsabilitat dels actes dels nostres avantpassats, si som hereus de les seves maldats i atrocitats. La novel·la, que parteix d’experiències de persones anònimes que han hagut de canviar o modelar la història, alterna dues veus, la de l’actualitat i la del període de guerres. Com diu l’autor, malgrat que res del que s’hi explica és real, tot el que s’hi narra pot ser possible: Argelers, la fugida, la mort, la confrontació i la humiliació es reflecteixen del tot en la pell dels protagonistes.
Josep M. Fonalleras destaca, també, l’habilitat narrativa de d’Alfons Cama per trencar les expectatives i la presència i el simbolisme d’alguns objectes, com ara uns anells o una nina, detalls que tenen un pes molt important, ja que permeten als protagonistes acostar-se la mort i reviure-la.
Arran de les intervencions, sorgeix un debat molt interessant entre el públic sobre la importància de fer arribar aquesta novel·la de recuperació de la memòria històrica a centres educatius i biblioteques amb l’objectiu de donar a conèixer aquests fets a les noves generacions, ja que sembla que cada vegada els queden més allunyats.

   

   

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella per després?

Mantingues els llibres escollits guardats només escrivint el teu email. Si tenim algun DESCOMPTE vigent l'enviarem al teu correu!

0

Cistella de la compra