Endinsem-nos en el conte: una anàlisi literària

95,00

Descripció del curs: sovint, el conte ha estat un gènere menystingut en detriment de la novel·la. En aquest curs, volem demostrar que ser un bon contista és una tasca igualment complexa que requereix direccionalitat, intenció i detalls reveladors. Per a tal fi, analitzarem literàriament relats molt variats de grans escriptors per veure com han aconseguit crear un conte rodó.

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella, indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament. Consulta l’horari més avall.

Categoria:

Descripció

Metodologia del taller: cada sessió gira entorn d’un aspecte del conte, que veurem reflectit en els dos relats que s’analitzaran. A excepció del primer dia, on les lectures es faran in situ, per a la resta de classes s’enviaran prèviament els materials. D’aquesta manera, els alumnes podran portar llegits els textos que s’abordaran a la sessió següent, cosa que facilitarà la familiarització i l’aprofundiment en els aspectes que es tractaran.

Utilitat per a l’alumne: formar-se un criteri literari més enllà del gust personal, entrenar l’ull per detectar els recursos que els escriptors utilitzen a l’hora de crear bons relats. També pot ser molt útil per a escriptors que tinguin interès a saber com han abordat el procés creatiu altres autors i veure les entranyes dels seus contes.

Objectius del curs:
Aprendre a analitzar en profunditat contes literaris.
Descobrir les tècniques narratives que els escriptors amaguen rere els seus textos.
Entrar en contacte amb l’obra de diversos autors de registres molt diferents.
Entrenar la mirada per obrir-se a lectures literàries aprofundides.

Descripció de les sessions:

  • Quim Monzó o el conte que ens parla sobre el conte. Quines idees tenim sobre el gènere? Cortázar i el joc metaliterari. Relacions entre ficció i no-ficció.
  • Història, trama i direccionalitat: Isabel Allende i Roald Dahl.
  • La importància d’adequar fons i forma: de l’atmosfera amb Txékhov als personatges de Sherwood Anderson.
  • La qüestió de l’extensió: del microconte de Pere Calders a les tretze pàgines d’Edgar Allan Poe.

Professora:
Anna Pascual Vall

  • Dates: dimecres 12, 19 i 26 de gener i 2 de febrer
    Horari: de 19.00 h a 20.30 h

Per realitzar una inscripció, afegeix el curs a la cistella de compra. Indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament. Contactarem amb tu a través del mail que ens indiquis per a la realització del curs.

Per a més informació i consultes contacta amb nosaltres per mail (info@tripode.cat) o per telèfon al 649 024 152.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.