Presentació de Distància infinita a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

Ramon Almirall presenta Distància infinita a la Llibreria Alibri el proper divendres, 4 de març, a les 18.30 h. L’acompanyaran l’escriptora Mònica Miró i el psicoanalista Francesc Vilà.

 

Comentari de l’acte:

La sala de presentacions de la Llibreria Alibri s’omple de gom a gom a la presentació de Distància infinita, de Ramon Almirall.

L’escriptora i poeta Mònica Miró inicia l’acte amb un elogi al conte i a la tasca de l’editorial per reivindicar-lo i apostar-hi, un gènere que considera que Almirall treballa molt bé pel que fa a la tècnica narrativa, les veus, el punt de vista, el to, la intensitat i el conflicte. Miró, que ha seguit de ben a prop l’evolució d’aquesta recull, comenta que la cocció lenta d’aquests contes ha afavorit el resultat final, ja que són relats que deixen petja i la relectura permet trobar-hi matisos diferents i entrar en el subtext. Com a bon coneixedor de totes les capes de l’ànima humana, a Distància infinita hi aboca reflexions sobre les relacions humanes, la voluntat de trobar-se i també el paper de l’atzar, que intervé en molts dels relats. Hi ha contes que treballen el símbol, la imatge, la intriga, les emocions, la psicologia…

Seguidament, pren la paraula el psicoanalista Francesc Vilà, que ha fet una lectura molt profunda i analista del recull. Ressalta que els contes d’Almirall fan de comentaristes de la pròpia vida i que tenen la virtut de generar una addicció que atrapa i fa avançar de pressa, el lector no pot parar de consumir-los. Per a Vilà, Distància infinita respon al llenguatge habitual d’avui dia: el trànsit vertiginós dels éssers humans.

Per últim, Ramon Almirall, agraït i emocionat per la bona acollida del recull, parla del procés creatiu i comenta que la seva intenció és parlar de trobades o encontres, de la idea de subjectivitat darrere de qualsevol distància. Almirall és transgressor amb l’anècdota, però no amb la realitat, ja que per a ell és important ser fidel al que vol transmetre.

   

   

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra