Presentació de La imprecisió dels llindars a Girona

Publicat per -TRIPODE- el

Lluís Balsells presenta La imprecisió dels llindars juntament amb Gemma Santaló, també contista i escriptora, el dijous, 7 d’abril, a les 19.00 h, a la Llibreria 22 de Girona.

Comentari de l’acte:

La Llibreria 22 acull la presentació de La imprecisió dels llindars, de Lluís Balsells, presentada per Gemma Santaló, escriptora.

En Lluís i la Gemma conversen sobre el gènere del conte, tant des del punt de vista de l’escriptor com del lector. Santaló destaca, sobretot, que llegint els contes de Balsells ha percebut una veu molt madura, destacada per un to directe, net i despullat. Parla, també, dels jocs metalingüístics i la ironia, dos recursos que utilitza sovint per donar forma a cada una de les històries que conformen el recull. La Gemma explica que mentre llegia tenia una sensació de desubicació, fins ben entrada a la trama, no tenia ni idea de la direcció que prendria el conte. Es preguntava cap a on el portaria l’autor, ja que de cop ens agafa, ens passeja per un lloc i de cop ens hi deixa perquè interpretem i dialoguem amb la història. I, de fet, tot plegat té sentit, perquè el tema del recull és molt clar: la imprecisió és una constant en la nostra vida, hi ha una dualitat de llums i ombres tota l’estona, per això és un recull que desperta l’interès de principi a fi i el factor sorpresa és recurrent.

En Lluís explica, també, el seu procés de creació, que difereix del de la novel·la. En els contes, Balsells es deixa portar més, en canvi, en les històries llargues té una estructura molt més marcada. Sovint, per crear un conte se situa en una posició de dubte i es pregunta “què passaria si…?”, i aquesta incertesa el porta a l’elaboració d’un relat breu, que ell considera que ha de ser específic i immediat, que s’ha de llegir de forma assequible i ràpida i ha de provocar un efecte o sensació.

   

     

 

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra