Presentació de La insuportable absència del bròquil a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

Carles Duarte, poeta i lingüista, acompanyarà Eulàlia Armengol a la primera presentació de La insuportable absència del bròquil de Barcelona. L’acte serà el dimarts, 29 de setembre, a les 19 h a la Institució Cultural del CIC.

Crònica:

La presentació es va dur a terme a l’auditori de la Institució Cultural del CIC amb un èxit de públic immillorable. Després d’un primer contacte i la benvinguda de Pilar Blasco, editora de Trípode, Carles Duarte, poeta i director general del CIC, inicia una glossa sobre La insuportable absència del bròquil i la capacitat d’Eulàlia Armengol per crear un recull de contes tan atractiu per al públic. Ironia, tendresa, empatia són algunes de les emocions que percebem en els contes i que s’interpel·len constantment. Tampoc no hi falten l’humor ni l’autocrítica, comenta Duarte, sempre amb la intenció de reflexionar sobre temes de la vida quotidiana a través d’històries i escenaris molt diversos.
El poeta també destaca l’habilitat d’Armengol per crear desenllaços sorprenents en els quals la sort i el destí adquireixen un pes notable. A més, puntualitza, també, la importància del paper de la dona, ja que la majoria de protagonistes són dones i l’autora té una clara intenció de dignificar el seu rol a la societat.
Per a Eulàlia Armengol, escriure sempre ha estat una afició, fins al dia que el seu talent va ser reconegut i elogiat per professors i jurats de premis. Finalment, ha aconseguit que els seus contes hagin agafat forma de llibre i hagin estat publicats per una editorial. Per a ella, escriure contes és una tasca realment difícil, ja que cal condensar en molt poc espai tot un món. I aquest és un repte que li atrau i per això ha optat per aquest gènere literari. Considera que escriptura i realitat no disten tant l’una de l’altra, ja que s’inspira en experiències personals que acaba convertint en contes.

   

   

   

   

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra