Presentació de La insuportable absència del bròquil a Girona

Publicat per -TRIPODE- el

Josep Maria Fonalleras, escriptor, acompanyarà Eulàlia Armengol a la presentació de La insuportable absència del bròquil a Girona. L’acte serà el dijous, 26 de novembre, a les 19 h a la Llibreria 22.

Crònica de l’acte:

La presentació de La insuportable absència del bròquil s’inicia amb la benvinguda de Jordi Gispert, llibreter de la 22, i Pilar Blasco, editora de Trípode. Les seves introduccions donen pas a Josep M. Fonalleras, que analitza amb encert l’essència del recull de contes d’Eulàlia Armengol.

Al seu parer, un dels trets més distintius d’aquests relats és la fixació pels detalls i “l’humor, molt subtil, de rialla subterrània”.

En aquests contes “hi ha una remor profunda per sobre d’una aparent placidesa”, ens diu literalment, i uns finals que juguen amb el trencament d’expectatives. Seran una petita escletxa en aquesta placidesa, l’esquerden, i en deixen pòsit, com tot bon conte.

Tot seguit, Eulàlia Armengol parla del procés de creació, de la quotidianitat que la inspira a escriure els contes i de la vida que constantment la sorprèn i li permet donar vida a relats com els que formen part de La insuportable absència del bròquil. El motiu del títol és un dels temes que des dels seus inicis ha despertat més interès i curiositat. “Algunes absències, que es fan insuportables i en aquest cas queden plasmades i simbolitzades en la simple visió d’un bróquil”, com podem comprovar en la lectura d’un dels contes del recull que porta aquest mateix títol i que ens expresa el sentit i la visió (mai dramatitzada) del món que ens formula l’autora.

   

   

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella per després?

Mantingues els llibres escollits guardats només escrivint el teu email. Si tenim algun DESCOMPTE vigent l'enviarem al teu correu!

0

Cistella de la compra