Presentació de Qui dia passa a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

Josep M. Morreres presenta Qui dia passa a l’Espai Subirachs el proper dijous, 22 de setembre, a les 18.30 h. Ho farà acompanyat de l’escriptor Lluís-Anton Baulenas.

Amb la col·laboració de la Llibreria Etcètera.

 

Resum i fotos de l’acte:

L’Espai Subirachs acull la presentació de Qui dia passa, de Josep M. Morreres, un lloc preciós i acollidor. També ens hi acompanya la Llibreria Etcètra, que s’encarrega de la venda d’exemplars. La responsable de l’espai, Judit Subirachs, i l’editora de Trípode, Pilar Blasco, donen la benvinguda al públic i destaquen la intensitat d’aquesta novel·la breu però intensa.

Tot seguit, pren la paraula l’escriptor Lluís-Anton Baulenas, qui elogia l’editorial pel seu atreviment de publicar una novel·la curta en un moment en què el sector editorial tendeix a la publicació d’històries més aviat extenses. Baulenas parla sobre la voluntat de Morreres de reflexionar sobre el bé i el mal i la capacitat de fer-ho des de la distància. Comenta que hi ha una línia molt fina entre el drama i el melodrama i que el tema de la novel·la, que gira a l’entorn del dia a dia d’un sensesostre, fàcilment podria haver-lo portat al to melodramàtic. Josep M. Morreres, en canvi, deixa de banda la tragèdia i simplement mostra les circumstàncies del personatge tal com són, plasma l’ara i aquí. L’humanitza. Presenta un viatge iniciàtic que més aviat farà el lector i no el protagonista. A Qui dia passa el lector, doncs, assumeix la responsabilitat de reflexionar i pensar sobre aquesta situació. Per això adquireix un valor documental i moral.

Josep M. Morreres comenta que amb aquesta novel·la buscava ficcionar uns fets basats en una realitat molt propera, en cap cas pretenia fer un estudi psicològic o moralista sobre la vida al carrer. Per a ell el més important no era explicar les coses que li passen al protagonista, sinó mostrar què pensa i com s’hi enfronta, com la lucidesa de la desesperació el mou a la reflexió i, alhora, com el lector també se sent empès a aquest pensament.

 

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra