Relats breus: l’art d’escriure contes i microcontes

95,00

Descripció del curs: qui més qui menys, tothom coneix algú que s’ha aventurat a escriure un relat curt. Ara bé, sabem ben bé què és, un conte? Què el diferencia d’un text de no-ficció, o d’altres gèneres literaris com la novel·la? En aquest curs, desgranarem quines característiques conformen el relat curt; cada setmana, explicarem diverses eines que ens permetran treballar la nostra creativitat literària.

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella, indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament. Consulta els horaris disponibles més avall.

Categoria:

Descripció

Metodologia: el taller es basarà en sessions magistrals que incorporaran tot un seguit d’exemples pràctics per tal de fomentar l’assoliment dels continguts i la participació dels alumnes. La voluntat, doncs, és que les classes siguin dinàmiques i bidireccionals. S’encarregaran alguns exercicis a casa, de petita extensió, que es comentaran en grup. L’anàlisi d’aquests textos serà clau per millorar la tècnica narrativa, cercar la pròpia veu i la creativitat personal amb l’objectiu d’acabar escrivint un conte propi.

Utilitat per a l’alumne: evolucionar en la creació literària i en concret en l’escriptura de relats breus, en format de conte o microconte, així com aquells aficionats a la lectura que vulguin “fer el pas” de lector a escriptor.

Objectius del curs:
Aprendre tècniques narratives del conte literari.
Millorar la qualitat estètica dels teus escrits.
Impulsar la teva creativitat i producció literària a partir de les pautes bàsiques que ens ofereix la narratologia.

Descripció de les sessions:

  1. Introducció: diferències entre un text literari i un text no literari. La mirada de l’escriptor. Distinció entre conte i novel·la. Característiques específiques del conte. Estructura, finalitat i efecte. La idea generadora. Història i trama. El tema. El conflicte.
  2. Què volem dir? Com ho volem dir? Versemblança i coherència. Les expectatives. Els personatges: veure’ls i viure’ls. Els narradors: tipologia i recursos associats. Focalització.
  3. L’estil. L’adequació entre el fons i la forma. La diferència entre dir i mostrar. El ritme i l’extensió: més pàgines no vol dir explicar millor. La intensitat. La paraula encertada. L’exemple del microrelat. L’escena. Diàlegs, resums, descripcions, atmosfera.
  4. Resum i conclusions dels recursos explicats en les sessions anteriors. Quins són els mecanismes d’enllaç d’un recull de contes. Vosaltres sou els contistes: posada en comú. Recomanacions de bibliografia associada als temes tractats.

En acabar el curs, cada alumne que ho desitgi podrà disposar d’una sessió personalitzada amb la professora per comentar tot allò que consideri oportú en relació amb el seu procés d’escriptura.

Professorat:
Anna Pascual Vall
Gemma Santaló Puig
Pilar Blasco Prim

Opcions horàries:

Horari de matins
Dates: dilluns 3, 10, 17 i 24 de maig
Horari: de 9.30 h a 11.00 h

 

Horari de matins
Dates: dimecres 5, 12, 19 i 26 de maig
Horari: de 9.30 h a 11.00 h

 

Horari de tardes
Dates: dimarts 4, 11, 18 i 25 de maig
Horari: de 19.00 h a 20.30 h

 

Horari de tardes
Dates: dijous 6, 13, 20 i 27 de maig
Horari: de 19.00 h a 20.30 h

 

Horari de dissabtes
Dates: dissabtes 8, 15, 22 i 29 de maig
Horari: de 9.30 h a 11.00 h

 

Sempre que sigui possible, els horaris proposats es poden adaptar a les necessitats dels alumnes. Només cal que l’alumne comuniqui la seva preferència a l’editorial.

Per realitzar la inscripció, afegeix el curs a la cistella de compra. Indica les dades de l’alumne i l’horari escollit a Informació addicional de la compra i finalitza el pagament. Contactarem amb tu a través del mail que ens indiquis per a la realització del curs.

Per a més informació i consultes contacta amb nosaltres per mail o per telèfon al 630 923 701.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.