Redacció ortotipogràfica i d’estil: com escriure un català correcte i fluid

95,00

Descripció del curs: per transmetre un missatge escrit, ja sigui literari o no, no n’hi ha prou amb tenir el do de la paraula i l’habilitat de transmetre, també cal ser rigorós amb el lèxic, la gramàtica i tenir un domini de l’idioma que utilitzem. La llengua evoluciona i cal estar al dia de les noves actualitzacions i com aplicar-les. En aquest curs, resoldrem dubtes sobre la nova gramàtica de l’IEC, posarem remei als vicis i barbarismes i donarem eines i recursos per millorar els vostres textos des d’una perspectiva ortotipogràfica i d’estil.

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella, indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament. Consulta els horaris disponibles més avall.

Categoria:

Descripció

Metodologia del taller: el taller es basarà en sessions que tenen per objectiu resoldre tots els dubtes dels alumnes sobre la llengua catalana i la nova normativa, a més d’aprendre a adaptar-la en cadascun dels registres. Per tant, es tractarà d’un curs dinàmic que es desenvoluparà a partir d’exemples pràctics i apunts teòrics que serviran de guia i de consulta.

Utilitat per a l’alumne: millorar l’escriptura en català des d’un punt de vista ortogràfic, sintàctic i tipogràfic tant en textos literaris com de caràcter formal i acadèmic.

Objectius del curs:
Assolir els canvis principals de la nova normativa de l’IEC aplicada el 2016.
Aprendre a utilitzar correctament les marques tipogràfiques: cursives, versaletes, cometes…
Corregir errors lèxics i sintàctics comuns en català.
Adequar correctament el llenguatge al registre que correspon a cada situació sense perdre el propi estil.

Descripció de les sessions:

  1. Introducció: per què ens hem d’adaptar a les noves normes? Nova normativa de l’IEC des de 2016: els canvis més significatius. Manuals i recursos de consulta.
  2. Els errors més freqüents en català: ús de ser/estar, possessius, expressions incorrectes, puntuació, gerundis…
  3. Els registres: formal i informal. Flexibilitat i restriccions segons el registre emprat. L’estil. L’adequació. Traduccions i dialectes.
  4. Marques tipogràfiques: ús de les cursives, cometes, guionets, guions, versaletes. Majúscules i minúscules. Bibliografia. Cites.

En acabar el curs, cada alumne que ho desitgi podrà disposar d’una sessió personalitzada amb la professora per comentar tot allò que consideri oportú en relació amb el seu procés d’escriptura.

Professora:
Helena Batlle Julià

Opcions horàries: 

Horari de matins
Dates: dimarts 4, 11, 18 i 25 de maig
Horari: de 9.30 h a 11.00 h

 

Horari de matins
Dates: dijous 6, 13, 20 i 27 de maig
Horari: de 9.30 h a 11.00 h

 

Horari de tardes
Dates: dijous 6, 13, 20 i 27 de maig
Horari: de 19.00 h a 20.30 h

 

Sempre que sigui possible, els horaris proposats es poden adaptar a les necessitats dels alumnes. Només cal que l’alumne comuniqui la seva preferència a l’editorial.

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella de compra. Indica les dades de l’alumne i i l’horari escollit a Informació addicional de la compra i finalitza el pagament. Contactarem amb tu a través del mail que ens indiquis per a la realització del curs.

Per a més informació i consultes contacta per mail o per telèfon al 630 923 701.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.