Redacció ortotipogràfica i d’estil: com escriure un català correcte i fluid

95,00

Descripció del curs: per transmetre un missatge escrit, ja sigui literari o no, no n’hi ha prou amb tenir el do de la paraula i l’habilitat de transmetre, també cal ser rigorós amb el lèxic, la gramàtica i tenir un domini de l’idioma que utilitzem. La llengua evoluciona i cal estar al dia de les noves actualitzacions i com aplicar-les. En aquest curs, resoldrem dubtes sobre la nova gramàtica de l’IEC, posarem remei als vicis i barbarismes i donarem eines i recursos per millorar els vostres textos des d’una perspectiva ortotipogràfica i d’estil.

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella, indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament.

Categoria:

Descripció

Metodologia del taller: el taller es basarà en sessions que tenen per objectiu resoldre tots els dubtes dels alumnes sobre la llengua catalana i la nova normativa, a més d’aprendre a adaptar-la en cadascun dels registres. Per tant, es tractarà d’un curs dinàmic que es desenvoluparà a partir d’exemples pràctics i apunts teòrics que serviran de guia i de consulta.

Utilitat per a l’alumne: millorar l’escriptura en català des d’un punt de vista ortogràfic, sintàctic i tipogràfic tant en textos literaris com de caràcter formal i acadèmic.

Objectius del curs:
Assolir els canvis principals de la nova normativa de l’IEC aplicada el 2016.
Aprendre a utilitzar correctament les marques tipogràfiques: cursives, versaletes, cometes…
Corregir errors lèxics i sintàctics comuns en català.
Adequar correctament el llenguatge al registre que correspon a cada situació sense perdre el propi estil.

Descripció de les sessions:

  1. Introducció: per què ens hem d’adaptar a les noves normes? Nova normativa de l’IEC des de 2016: els canvis més significatius. Manuals i recursos de consulta.
  2. Els errors més freqüents en català: ús de ser/estar, possessius, expressions incorrectes, puntuació, gerundis…
  3. Els registres: formal i informal. Flexibilitat i restriccions segons el registre emprat. L’estil. L’adequació. Traduccions i dialectes.
  4. Marques tipogràfiques: ús de les cursives, cometes, guionets, guions, versaletes. Majúscules i minúscules. Bibliografia. Cites.

Professora:
Helena Batlle Julià

  • Dates: dimarts 1, 8, 15 i 22 de febrer
    Horari: de 19.00 h a 20.30 h

Per realitzar una inscripció afegeix el curs a la cistella de compra. Indica les dades de l’alumne i finalitza el pagament. Contactarem amb tu a través del mail que ens indiquis per a la realització del curs.

Per a més informació i consultes contacta per mail (info@tripode.cat) o per telèfon 649 024 152.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.