La boca segellada, d’Eugène Pujarniscle

14,00

A Serbozat, el metge protagonista d’aquesta història, allò que l’atrau envers la colònia és el desig d’altra forma de vida allunyada d’una Europa excessivament geomètrica, confinada dins un món sotmès a un reglamentisme de societat burgesa i tancada. L’autor ens evoca un Orient més metafòric que real, a on tot es vincula a uns escenaris de diferències i d’estrangeries dins d’un text que prima la superioritat de l’Orient sobre l’Occident, i a on el protagonista acaba el seu trajecte, una mica com El Horla de Maupassant, amb un crit de pànic de quedar condemnat a viure dins la civilització europea sense possibilitat d’escapatòria. Un crit d’anticolonialisme i d’antiracisme d’un Pujarniscle que posseeix un coneixement profund de la Indoxina. I el que La boca segellada revela amb força és la vinculació apassionada que ell tingué amb aquest país.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Publicada el 1931, l’any de l’Exposició colonial internacional de París, a la col·lecció «aventures» de l’editor Crès, La boca segellada presenta les característiques d’un gènere aleshores molt apreciat: la novel·la d’aventures exòtiques.

Eugène Pujarniscle (nascut el 1881 a Solliès-Toucas, a la Provença francesa, i mort a Cambodja el 1951) és un escriptor que avui considerem com un autor a redescobrir. El 1912 va marxar a la Indoxina com a professor de literatura. Va publicar diverses obres, entre les quals destaquem, com a novel·les centrades en aspectes de la vida colonial, Le petite soeur de Mademoiselle Néige (1926), Le bonze et le pirate (1929) i La bouche scellée (1931), editada i traduïda al català per primera vegada.

Traducció de Montserrat Gallart Sanfeliu

  • Hi trobarem històries d’amor, de mort, d’opi, d’alteritat, de misteris i confessions. Un món d’aventures orientals, a on l’autor prima una superioritat de l’Orient sobre l’Occident.
  • Un crit d’anticolonialisme i d’antiracisme d’un Pujarniscle que posseeix un coneixement profund de la Indoxina en l’època colonial.

Tasta un fragment aquí de La boca segellada, d’Eugène Pujarniscle en PDF online.

Dades tècniques: 
Pàgines: 144
Mida:14×21. Rústica amb solapes
PVP: 14,00 euros
Publicació: agost 2021
ISBN: 978-84-123920-4-3

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.