Vestigia, de Mònica Miró

11,00

Començat el 14 de març del 2020, primer dia de confinament arran de la pandèmia, i acabat gairebé dos anys després, a principis de febrer del 2022,  traspua la tristor d’una època complicada de passar, malgrat la mica de llum que s’escola entre els versos. Mònica Miró, a través d’aquests poemes breus, deixa rastre d’un temps efímer però punyent i remarcable, que cala ben endins. Hi trobem així reflexió d’un present no previst que li evoca alhora la petja d’un passat i un punt d’esperança.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

«A penes un rastre, una marca, un senyal d’una dona en el temps, és el que condensa el diari líric de Mònica Miró. Una orientació en el trànsit de la vida, d’on prové l’alenada proverbial i on es formen els propòsits inscrits. És el mapa d’una constitució moral i de les adversitats que la somouen o modifiquen: el temps del temps, el temps de la dona i el temps que ja no ho és, allà on el vestigi esdevé transcendent. El transcurs dels dies obre ferides, ens vincla, ens exilia. Només la paraula salvaguarda, atenua el dolor i ens sobreviu. La paraula que posseeix la mida exacta de la nostra petja i que la poeta veu predestinada a ser l’indici que resti de la vida en extingir-se», Abraham Mohino Balet.

Mònica Miró Vinaixa (Barcelona, 1969) és llicenciada en Filologia Llatina i en Filologia Francesa i Màster en Història de les Religions. Professora, escriptora, traductora i divulgadora del món clàssic, imparteix cursos a l’Escola d’Escriptura.
Vestigia és el seu quart llibre de poesia. Anteriorment havia publicat En el límit de l’ombra, pols de cinabri (Editorial Moll, 2011), amb Abraham Mohino, Hybrida, (Godall Edicions, 2019) i Al dellà de l’enlloc (Editorial Trípode, 2021), a més de compilar i traduir al català i al castellà sota el títol de Perennia una mostra de poesia epigràfica funerària llatina (Godall Edicions, 2015 i 2016).

  • Llegeix alguns poemes del recull aquí.

Dades tècniques:
Pàgines: 98
Mida:13×19
PVP: 11,00 euros
Publicació: març 2022
ISBN: 978-84-125012-3-0

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Vestigia, de Mònica Miró”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *