Contes fatídics, d’Alfons Maseres

Publicat per -TRIPODE- el

Recuperem el millor recull de contes d’Alfons Maseres, Contes fatídics, amb un estudi introductori de Martí Duran. Aquesta edició es basa en el text que publicà L’Avenç el 1911. Està format per tretze contes escrits en anys i èpoques diferents. És per això que s’hi percep una evolució personal de l’autor i de les seves influències literàries, com ara el ruralisme de Víctor Català, paral·lelismes amb Ramon Vinyes (de qui fou amic personal) o ecos de Josafat, de Prudenci Bertrana.

Alfons Maseres (1884-1939) desenvolupà una tasca extraordinària com a traductor, periodista i escriptor, essencialment de narrativa. Testimoni d’uns temps convulsos per a la història d’Europa, els visqué de prop des de les seves estades a París, que foren diverses al llarg de la seva vida. A França, fou un gran defensor de la causa catalana i a França morí —el primer dels exiliats per la Guerra Civil. Entre la seva obra narrativa, destaquen especialment els contes, que aplegà en diversos volums. Contes fatídics és, segurament, el millor recull que publicà.

Martí Duran (Barcelona, 1970) és doctor en Filologia Clàssica i llicenciat i màster en Dret. Actualment és professor de llatí i grec a l’Institut Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat.

  • La recuperació d’uns contes literaris del Modernisme català i d’un gran autor que cal reivindicar.
  • «Gran escriptor a la vista. Escriptor de valor normal i universal. Jo us ho dic que sóc dalt de la torre de guaita», Eugeni d’Ors
  • Llegeix un fragment de l’estudi introductori i un conte aquí.
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 212
Mida:15×22. Rústica amb solapes
PVP: 16,50 euros
Publicació: juny 2022
ISBN: 978-84-125012-8-5


2 comentaris

Article sobre Contes fatídics a la Revista Mirall - Editorial Trípode · 23/09/2022 a les 11:37

[…] Navarra parla sobre la recuperació de l’obra d’Alfons Maseres per part de Martí Duran i l’Editorial […]

Contes fatídics, d'Alfons Maseres - Editorial Trípode · 21/07/2022 a les 14:31

[…] Contes fatídics, d’Alfons Maseres Data de publicació: juny 2022 Nota de premsa: aquí […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella i veure els descomptes?

Mantingues la teva cistella de compra guardada escrivint el teu email, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra