El dring del sentit, d’Esperança Castell

Publicat per -TRIPODE- el

Esperança Castell ens ofereix en aquest llibre tota una trajectòria vital d’experiències i opinions que aniran bastint la recreació literària del seu propi jo. Un jo poètic que anirà creixent a partir de cada instant vital i de cada mirada transparent i despullada del seu món interior, on vida i obra s’intueixen i es juxtaposen.

Com diu Mònica Miró al pròleg, l’autora «cus una trama per restablir vincles, perquè dialoguin el racional i l’irracional, l’exterior i l’interior, l’individu i la col·lectivitat, la seva professió i la seva vida familiar, l’ésser humà i el paisatge, la natura i la cultura, la raó lògica, la raó poètica i la raó psicoanalítica. És una exploració endintre, un camí d’autoconeixement […]. Qui troba el dring del sentit, viu conscientment i plenament. Sospito que l’Esperança l’ha trobat i que també ho farà tota persona que llegeixi, amb el respecte i l’estremiment que es mereix, aquesta obra fonamental que ara veu la llum».

Nascuda a Sant Adrià de Besòs (1951), Esperança Castell Rodríguez és psicoanalista de la SEP-IPA, consultora d’organitzacions i poeta. Va treballar com a maestra nacional fins al curs 1975-76. Llicenciada en Psicologia per la UB, continuà en l’àmbit educatiu com a psicòloga fins al 1980. Doctora en Medicina per la UAB, inicià la professió mèdica en el camp de la salut pública en el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Durant més de vint anys va ser responsable de processos formatius adreçats als professionals de l’atenció primària de salut (ICS, IES). El món de les lletres esdevé el fruit tardà d’una vida dedicada a les persones. Des del 2005 escriu poesia. Als seixanta anys publica Negre i fil (2011). Continua amb Flames a la fosca (2013), Arrels a la roca (2016), Blau argila (2018) i Mig pa i una flor (2020). És coautora de Trencadís (2015), Cadències (2015) i En l’angle de la tarda (2017).

  • Del pròleg de Mònica Miró.
  • Un llibre important per als amants de la poesia i la psicoanàlisi, que ens ajuda a endinsar-nos en el propi jo a través de l’experiència vital i literària de la poeta.
  • Llegeix un fragment d’El dring del sentit aquí.
  • Més informació a la nota de premsa

Dades tècniques El dring del sentit:
Autora: Esperança Castell
Pàgines: 354
Mida: 15×22. Rústica amb solapes
PVP: 22,00 euros
Publicació: març 2023
ISBN: 978-84-125865-5-8

Categories: Llibres: Tots

3 comentaris

Presentació d'El dring del sentit a Olot - Editorial Trípode · 28/03/2023 a les 13:55

[…] Cràter d’Olot acollirà la presentació d’El dring del sentit, d’Esperança Castell. L’acte serà el 13 d’abril, a les 19, i hi intervindran […]

El dring del sentit, d'Esperança Castell - Editorial Trípode · 07/03/2023 a les 16:39

[…] El dring del sentit, d’Esperança Castell Data de publicació: març 2023 Nota de premsa: aquí […]

Presentació d'El dring del sentit a Barcelona - Editorial Trípode · 02/03/2023 a les 10:45

[…] Castell presenta El dring del sentit a la Llibreria Jaimes el proper 24 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyada de Mònica […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra