El jardí dels tres amors, de Josep Maria Gregori

Publicat per -TRIPODE- el

Poemari El jardí dels tres amors

Portada del llibre de recull de poemes en català de Josep Maria Gregori

Primer recull de poemes en català del reconegut musicòleg Josep Maria Gregori, El jardí dels tres amors, encapçalat per un pròleg del poeta Carles Duarte. Uns poemes que cerquen el nucli de l’ésser. Aquest poemari s’estructura en tres parts:

La primera part del llibre, titulada «El jardí d’Eros», explora el llenguatge del desig i del plaer a través d’una poesia matèrica, física i corporal. Segons Duarte, aquesta part destaca per la seva «gran riquesa lèxica i metafòrica» i «la gran diversitat formal», ja que hi trobem des d’un cal·ligrama fins a una sonata noucentista.

Tot seguit, amb el versos recollits dins «El jardí de Penélope», té l’afany de desxifrar i explicar l’origen o les històries poderoses que han corprès i inspirat generacions successives, com la d’Ulisses o Orfeu, i ho fa de la mà de la mítica i l’èpica i amb una proximitat vigorosa de la natura.

El poemari de Josep Maria Gregori finalitza amb «El jardí del món que ve», on ens remet als textos bíblics, començant per Adam i el Gènesi o per la primera lletra de l’alfabet en hebreu i en grec fins a arribar al naixement i la mort de Jesús. Aquesta és la part més espiritual, on «pressentim una mirada interconfessional i allunyada de qualsevol sectarisme o intransigència», comenta Duarte.

– Escrit per Josep Maria Gregori i Cifré –

llibre de poemes de Josep Maria Gregori

Josep Maria Gregori publica el seu primer poemari en català

Josep Maria Gregori i Cifré (Igualada, 1954) és catedràtic de musicologia de la UAB i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha publicat nombrosos treballs sobre la música catalana dels segles XV al XIX, la catalogació dels fons musicals de Catalunya, que coordina des del projecte IFMuC, i les relacions entre la música i el sagrat. En la vessant artística ha cantat amb els grups de música antiga La Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall, Exaudi Nos i De Canendi Elegantia, amb els quals ha participat en nombrosos concerts i enregistraments. Ara, amb l’edició d’aquest jardí de versos en català, presenta la seva faceta poètica.

Del pròleg de Carles Duarte

«Quan acabem la lectura d’El jardí dels tres amors ens quedem amb la impressió d’haver dut a terme, en versos cisellats amb bellesa i reflexió, una mena de viatge cap a l’interior de nosaltres mateixos, des de la pell a la cultura, des de la cultura a l’ànima».

  • Llegeix alguns poemes de Josep Maria Gregori aquí.

Dades tècniques El jardí dels tres amors:

Llibre de poesia en català
Autor: Josep Maria Gregori
Pàgines: 108
Mida: 13×19. Rústica amb solapes
PVP: 13,00 euros
Publicació: gener 2023
ISBN: 978-84-125865-4-1
Més informació a la nota de premsa


2 comentaris

Presentació d'El jardí dels tres amors a Barcelona - Editorial Trípode · 22/03/2023 a les 11:38

[…] primera presentació d’El jardí dels tres amors serà a la Llibreria Ona el 28 de març a les 19 h. A l’acte, a més de Josep Maria Gregori […]

El jardí dels tres amors, Josep Maria Gregori - Poesia en català · 17/02/2023 a les 21:08

[…] Publicat per Editorial Trípode […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra