Josep Maria Gregori parla d’El jardí dels tres amors a Vilassar Ràdio

Publicat per -TRIPODE- el

Vilassar Ràdio entrevista el poeta i musicòleg Josep Maria Gregori, autor d’El jardí dels tres amors, i es fa ressò de la presentació que es farà a la biblioteca del municipi.

Podeu llegir i escoltar la notícia directament a la seva pàgina, aquí.

Publicat per Robert Maza, el 12 de juny de 2023, a Vilassar Ràdio:
[…]

El jardí dels tres amors s’estructura en tres parts: la primera, titulada «El jardí d’Eros», explora el llenguatge del desig i del plaer a través d’una poesia matèrica, física i corporal. Segons Duarte, aquesta part destaca per la seva «gran riquesa lèxica i metafòrica» i «la gran diversitat formal», ja que hi trobem des d’un cal·ligrama fins a una sonata noucentista. Tot seguit, «El jardí de Penèlope» té l’afany de desxifrar i explicar l’origen o les històries poderoses que han corprès i inspirat generacions successives, com la d’Ulisses o Orfeu, i ho fa de la mà de la mítica i l’èpica i amb una proximitat vigorosa de la natura. Finalment, «El jardí del món que ve» ens remet als textos bíblics, començant per Adam i el Gènesi o per la primera lletra de l’alfabet en hebreu i en grec fins a arribar al naixement i la mort de Jesús. Aquesta és la part més espiritual.

Així doncs, l’autor ens duu a passejar per tres jardins on participar de la sensualitat d’Eros, l’univers bíblic o el món dels mites clàssics. Uns poemes que cerquen el nucli de l’ésser, el moll de l’Univers, si es fa memòria de la cita presocràtica en la seva forma completa.

[…]

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella i veure els descomptes?

Mantingues la teva cistella de compra guardada escrivint el teu email, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra