Presentació d’El jardí dels tres amors a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

La primera presentació d’El jardí dels tres amors serà a la Llibreria Ona el 28 de març a les 19 h. A l’acte, a més de Josep Maria Gregori (autor), hi participaran Carles Duarte, poeta; Enric Arquimbau, rapsode, i Meritxell Neddermann, pianista.

Resum de l’acte:

La Bookeria de la Llibreria Ona acull la presentació d’El jardí dels tres amors, el primer poemari del musicòleg Josep Maria Gregori.

Després de la benvinguda de Pilar Maurell, responsable de la llibreria, i Pilar Blasco, editora de Trípode, Carles Duarte inicia un discurs arran dels versos de Gregori. El poeta destaca que El jardí dels tres amors és l’obra d’un home savi, que condensa experiències i reflexions. Gregori crea una poesia que emergeix d’una concepció de gruix sobre l’existència i la construcció humanes. En el llibre, d’una gran bellesa, subtilesa i sensualitat, també es percep la influència musical de l’autor i la seva capacitat de copsar d’una manera intensa la realitat, ja que desprèn una melodia que reneix i reconeixem en les paraules entreteixides. Comenta que hi ha una creativitat restablerta que ens interpel·la en les seves manifestacions diverses perquè nosaltres hi trobem l’estímul necessari per sentir-nos atrets per aquell ham literari que ens trastoca els sentits.

Tot seguit, pren la paraula Josep Maria Gregori, que primer de tot s’atura en el significat i les referències del preludi. Per a ell, que és músic, la poesia és un repte que transmet efluvis de quelcom que és essencial en l’existència humana. Comenta, també, que molts dels poemes han sorgit de les traduccions que ha fet d’obres d’Emmanuel d’Hooghvorst, Sant Lluís Maria Grignion de Monfort i Annick de Souzenelle. Finalment, se centra en cada un dels jardins que conformen el poemari: el jardí de l’amor, inspirat en la seva esposa; el jardí de Penèlope, amb referències i elements mitològics, i el jardí del món que ve, un jardí enigmàtic relacionat amb la mística i la recerca interior. Cada una d’aquestes parts està acompanyada del recital poètic d’alguns dels poemes de la mà del rapsode Enric Arquimbau i amb l’acompanyament de la pianista Meritxell Neddermann.

   

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra