Conversa entorn del conte a Tarragona

Publicat per -TRIPODE- el

El 25 de març, a les 19 h, els autors del recull de contes I si tot fos això conversaran amb la comunicadora cultural Mònica Socias sobre el gènere. La tertúlia serà als Serveis Territorials de Cultural i ens hi acompanyarà, també, la Llibreria Adserà.

Comentari de l’acte:

Mònica Socias inicia la presentació tot comentant l’emoció que a nivell personal li ha generat la lectura d’aquesta obra; destaca el valor d’escriure un recull a on a més de mantenir cadascun la seva pròpia veu s’uneixen en un mateix fil conductor que dona sentit a tot el conjunt. Els quatre autors es manifesten entusiastes del conte, i volen fer apologia d’aquest gènere, que consideren que es troba a mig camí entre la novel·la i la poesia. I en aquest sentit s’obre debat, amb la intervenció dels assistents, a l’entorn de què és i què no és un conte. Els autors expliquen que, en efecte, és un debat que també van mantenir viu mentre l’escrivien, sense imposar-se cap tipus de limitació. I el resultat ha estat un recull a on es troben des de contes més llargs a microcontes d’unes línies, i des de contes més narratius a més poètics o filosòfics, sempre jugant amb la intertextualitat o la metaliteratura. Per sobre d’aquests aspectes es tracta d’assolir una escriptura àgil, transparent i que captivi i aporti valor al lector. “Almenys és el que vam pretendre, vosaltres ho heu de dir, ara la interpretació és vostra”, afirmen. Socias clou la presentació remarcant la satisfacció de descobrir una obra com aquesta d’una molt bona literatura “que trenca motllos i no et deixa indiferent”.

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra