Converses i notes, de Guido Sari

Publicat per -TRIPODE- el

Guido Sari és un home polifacètic amb molt de bagatge cultural i que ha contribuït a preservar la llengua i cultura catalanes des de Sardenya. En el seu variat repertori literari i documental hi trobem investigacions de fets històrics determinants de l’Alguer, diverses obres dramàtiques, estudis periodístics i un univers poètic de gran qualitat amb un ús exhaustiu del català literari.

Conscient que la poesia és el gènere més excels amb què es pot fer ús del llenguatge artístic, amb molt de lirisme, un lèxic molt ric i un gran domini del català, ens mostra i defensa com voldria que la figura del poeta tingués una capacitat crítica més gran i una més forta autonomia de pensament. Reivindica la figura del poeta com a profeta, és a dir, que actuï «com qui dóna en el present testimoni viu d’alguna cosa o com a consciència del seu propi temps i no tan sols com a seu fidelíssim mirall».

La seva poètica desvetlla una reflexió vivent sobre el pas del temps i allò que som i es mostra crític amb la societat actual i algunes temàtiques que aporten molt poc en el camp de les lletres i a favor d’un ideari que recerca la creació d’un producte cultural, artístic i literari de qualitat.

Amb pròleg d’Emigdi Subirats.

Guido Sari va néixer i viu a l’Alguer, es va doctorar a Càller el 1975 i fins al 2010 va ser director de la Biblioteca Municipal de l’Alguer. Va fundar, amb el seu germà Aldo, l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l’Alguer (1988), per tal de contribuir a fomentar l’ús social de la llengua, i va ser entre els promotors de la secció local d’Òmnium Cultural (1993). Des del 1990 va començar a organitzar cursos de llengua i tallers i des del 2012 va idear el Teatre de Veus, pel qual va escriure quinze comèdies en el català de l’Alguer. Entre les seves obres de caràcter literari recordem els dos volums de Contes i rondalles (1995, 1998) i Fem teatre fem llengua (2006) i tres reculls de poemes: Poemari mínim (2013); Els ocells màgics (2015); Preludis, simfonies i impromptus (2016). Entre els escrits d’àmbit històric destaquen articles i una monografia del 1988 sobre la fortalesa de l’Alguer i entre els de sociolingüística El català de l’Alguer: una llengua en risc d’extinció (2012). El 2013 li va ser atorgat el Premi d’actuació cívica catalana Lluís Carulla.

  • «El conjunt de l’obra literària d’en Guido Sari, extensa i ben elaborada, el situa en un lloc primordial de les lletres alguereses contemporànies», Emigdi Subirats.
  • Llegeix alguns poemes de Converses i notes aquí.
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 242
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 15,00 euros
Publicació: març 2022
ISBN: 978-84-125012-2-3


4 comentaris

La revista Celobert publica una ressenya de Converses i notes - Editorial Trípode · 08/02/2023 a les 10:27

[…] Nogués parla de Converses i notes, de Guido Sari, a la revista Celobert de […]

La veu dels llibres ressenya Converses i notes, de Guido Sari - Editorial Trípode · 29/08/2022 a les 10:18

[…] Umbert-Rexach publica un article sobre Converses i notes, de Guido Sari, a La veu dels […]

Article sobre Converses i notes a Reusdigital - Editorial Trípode · 07/06/2022 a les 9:18

[…] Cervera parla sobre Converses i notes, de Guido Sari, al diari […]

Converses i notes, de Guido Sari - Editorial Trípode · 18/03/2022 a les 16:15

[…] Converses i notes, de Guido Sari Data de publicació: març 2022 Nota de premsa: aquí […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra