L’any de l’estrella, de Teresa Costa-Gramunt

Publicat per -TRIPODE- el

La poesia de Costa-Gramunt és una poesia que «pren forma a partir d’un gran esforç de contenció, on més important que la sensorialitat és el concepte», afirma Oriol Pi de Cabanyes al pròleg. Sense drames i artificis, els versos de la poeta són, clarament, una poesia de l’experiència acompanyada de les il·lustracions d’Adelaida Murillo. A L’any de l’estrella, importa la vivència sense decorativisme, l’experiència que va més enllà de la quotidianitat i es connecta amb l’ànima pura i impol·luta.

Són molts els temes tractats per Costa-Gramunt, des dels atemptats del 2017 a Barcelona, passant per reminiscències del passat, fins a poemes inspirats en éssers estimats. No és d’estranyar, doncs, que l’alteritat sigui omnipresent en aquest poemari. «No hi pot haver “jo” sense “tu”», destaca Pi de Cabanyes. En tots la idea de l’estrella té un sentit del tot simbòlic: «és llum i és vida». La seva esplendor és la guia i referent per a qualsevol moment vital i circumstància, bona o dolenta.

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951). Viu a Vilanova i la Geltrú. Formació artística i humanista: disseny gràfic, psicologia, grafologia, italià, cultures orientals i simbolisme. Dissenyadora gràfica. Fundadora de l’Associació Catalana d’Exlibristes.

Des de 1990 es dedica intensament a la creació literària. Ha publicat més de quaranta llibres entre assaigs, narracions, biografies, llibres de viatges, poemes i prosa poètica i memorialística. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, entre d’altres, a Eix Diari, Núvol, El 3 de Vuit i La Fura. Ha guanyat diversos premis literaris, dona conferències, tradueix i considera que l’escriptura és un camí de coneixement. Té dos blogs: El vel d’Harmonia i Elogi de l’exlibris.

  • «La poesia de Teresa Costa-Gramunt és una poesia de la simplicitat, sense artifici, volgudament antiretòrica», Oriol Pi de Cabanyes, autor del pròleg
  • «La figura d’un any és una metàfora del temps del viatge, l’estrella és la figura d’algunes orientacions del pelegrinatge».
  • Amb il·lustracions d’Adelaida Murillo.
  • Llegeix alguns poemes de L’any de l’estrella aquí.

Dades tècniques: 
Pàgines: 78
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 12,00 euros
Publicació: agost 2021
ISBN: 978-84-123920-3-6

Categories: Llibres

2 comentaris

L'any de l'estrella és notícia a Eix Diari - Editorial Trípode · 30/08/2021 a les 15:20

[…] Eix Diari es fa ressò del nou poemari de Teresa Costa-Gramunt, L’any de l’estrella. […]

L'any de l'estrella, de Teresa-Costa Gramunt - Editorial Trípode · 29/07/2021 a les 15:27

[…] L’any de l’estrella, de Teresa Costa-Gramunt Data de publicació: agost 2021 Nota de premsa: L’any de l’estrella […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

0

Cistella de la compra