Nova crítica de Poesia original completa, de Jeroni Zanné, per Lluís Calvo

Publicat per -TRIPODE- el

El poeta Lluís Calvo ha publicat una molt bona crítica sobre Poesia original completa, de Jeroni Zanné. Calvo lloa la poesia d’un poeta malauradament oblidat i que Trípode hagi decidit editar aquest obra a cura de Martí Duran.

Tot seguit, adjuntem el comentari que n’ha fet:

“L’Editorial Trípode acaba de publicar l’obra completa de Jeroni Zanné, un dels nostres poetes més injustament oblidats i menystinguts. Marginat per l’auge del Noucentisme, incapaç d’adaptar-se a l’entorn cultural català de l’època, Zanné va marxar cap a Buenos Aires, on va morir. Home sensible i culte, modernista titllat de parnassià, crític i traductor, el seu tarannà no va acabar d’harmonitzar, tanmateix, amb l’ambient cultural de l’època.
El que coneixia de Zanné em va arribar, temps ha, a través de dues antologies: la de Jordi Castellanos, a 62, i la de Poesia modernista, a cura d’Enric Bou (dins aquella col·lecció de tapes vermelles i lletres d’or, també d’Edicions 62), i sempre m’ha semblant un poeta fascinant. Doncs bé, ara el tenim al complet, en edició de Martí Duran, el qual signa un llarg i complet estudi introductori. El volum també inclou un pròleg d’Abraham Mohino.
Justament acaba d’aparèixer aquest article signat per Andreu Navarra en què explica coses molt interessants de l’autor i en saluda amb fervor l’edició. Navarra descriu Zanné d’aquesta manera: “Un esperit apart, un home anacrònic, un escriptor radicalment convençut de la necessitat del seu estil”.
Cal agrair a l’Editorial Trípode l’esforç, l’acuradíssima edició i el fet d’haver-nos fer arribar l’obra completa d’un dels nostres poetes més cabdals i desconeguts. Un llibre que honora la nostra cultura!”.

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra