Presentació de Diaris haitians a Girona

Publicat per -TRIPODE- el

Dimarts, 22 de desembre, a les 18 h, la Gastrollibreria Context acull la presentació de Diaris haitians, de Rita Pijoan. L’acte comptarà amb les intervencions de Josep Fonalleras, escriptor, i l’autora.

Crònica de l’acte:

El llibreter de la Gastrollibreria Context de Girona dona la benvinguda a la presentació de Diaris haitians després de la introducció musical de l’Oriol al clarinet. Tot seguit, cedeix la paraula a l’escriptor Josep M. Fonalleras, que desgrana i analitza el dietari de Rita Pijoan fins a l’últim detall.

Segons Fonalleras, a Diaris haitians hi ha una depuració creativa. Va més enllà del dietari clàssic, ja que darrere hi ha una exploració de l’autoconeixement i de visió de la dona enfront del món. A més, apunta que no es tracta només d’un viatge biogràfic i geogràfic, també s’hi pot percebre un Haití viscut des d’un punt de vista molt emocional i de creació pròpia.

Rita Pijoan, l’alter ego de Carme Guillén, va arribar a terres haitianes el 1986 i s’hi va quedar 20 anys. Explica que allà va començar a escriure aquests cahiers i que per a ella l’experiència d’escriure un diari és una forma d’exili interior.

L’acte es clou amb les intervencions del públic, molt interessats per l’experiència de l’autora a Haití, i una última actuació musical al clarinet amb algunes peces de la banda sonora que acompanya la Rita al llarg del dietari.

   

   

 

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella i veure els descomptes?

Mantingues la teva cistella de compra guardada escrivint el teu email, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra