Presentació de Volar a cegues a Girona

Publicat per -TRIPODE- el

La primera presentació de Volar a cegues, de Gemma Santaló, serà el proper 1 de juliol, a les 19.00 h, a la Llibreria 22 de Girona. A més de l’autora, hi participarà Marina Arrogante, professora de llengua i literatura catalanes.

Cal inscripció prèvia a presentacions@llibreria22.net.

S’inicia la presentació de Volar a cegues amb la Llibreria 22 plena de gom a gom. En Jordi Gispert, el llibreter, dona la benvinguda i, a continuació, pren la paraula Pilar Blasco, editora de Trípode, que considera que amb Volar a cegues Gemma Santaló s’ha consolidat com a una excel·lent contista.
Tot seguit, Marina Arrogante, professora de llengua i literatura catalanes, i Gemma Santaló inicien una conversa entorn dels relats. Arrogante, que ja havia llegit Pell, escates i altres camises de força, considera que en aquest nou recull, més que una evolució, hi ha un canvi en l’escriptura de Santaló. Volar a cegues és el títol d’un conte que dona nom al recull, el relat més abstracte, metafòric i simbòlic de tots. En aquesta ocasió, el fil conductor dels contes són les relacions personals i la quotidianitat. Tenen com a punt de partida situacions diàries, sense ser dramàtiques ni desastroses, protagonitzades per personatges rutinaris que l’escriptora col·loca en una situació conflictiva determinada. Marina Arrogante destaca la bona descripció dels espais i el llenguatge punyent, directe i elaborat dels contes, el qual interpel·la el lector i el converteix en un personatge més.
Gemma Santaló creu que la literatura permet viure experiències. Ella viu les històries a través dels personatges i el joc simbòlic que crea en els escenaris. Considera que escriure és una feina creativa tant per part de l’escriptor com del lector, i el conte és un gènere que li permet copsar un moment concret, com si d’una pel·lícula es tractés, i idear-se un context propi a través de les lletres.

    

     

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra