Presentació d’Inventari d’ànimes a Barcelona

Publicat per -TRIPODE- el

El dilluns 22 de novembre a les 19.30 h presentem Inventari d’ànimes a la Institució Cultural del CIC, a Barcelona. En l’acte hi intervindran Carles Duarte, poeta; Pilar Blasco, editora, i Agustí Olivares, autor. Hi haurà acompanyament musical a càrrec d’Arnau Vilà, pianista.

Per a Agustí Olivares, aquest recull de poemes ha estat una feina laboriosa, de molts anys i reescriptura. S’ho ha passat bé, escrivint-lo. Per a ell, la subtilesa i els matisos són molt importants. Destaca la ironia, les metàfores i la tendresa que destil·len els seus versos. I comenta que s’hi reconeix Gràcia, però també altres indrets com Caldes de Montbui, Menorca, un petit poble de Jaén o entorns del Baix Empordà. Espais que acullen la cinquantena d’ànimes protagonistes d’aquest llibre.

El poeta Carles Duarte i l’editora Pilar Blasco coincideixen que Inventari d’ànimes es beu d’un glop. Costa deixar-lo a mitges. Un cop començat, el lector necessita arribar al final. «És un mosaic fet de tessel·les humanes diverses que ens fem nostres de manera integral. És com un devessall que se t’endú. Un llibre concebut i estructurat brillantment», ens diu Duarte. Destaca, també, la importància del lèxic, molt ric i divers: «Hi ha un munt d’invitacions a recuperar una experiència més completa i més plena del llenguatge. Pel concepte, però també per les paraules a les quals es refereix per completar aquest esforç ingent per crear el llibre».

Ha estat una vetllada realment magnífica, que ha finalitzat amb el recital d’Olivares acompanyat amb el piano per Arnau Vilà. Un excel·lent tàndem que ha deixat el assistents amb ganes de més espectacle i bona poesia.

   

   

   

Categories: Presentacions

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra