“Si fes estudis de mercat, potser ho deixaria córrer”

Publicat per Ed. Trípode el

Pilar Blasco Prim (Sant Feliu de Guíxols, 1954) és advocada, periodista i ex-política. També és autora de la novel·la Cafè amarg i del recull de relats Tanta innocència. Però ja fa temps que li ballava pel cap –i sobretot pel cor– fundar una editorial que pogués donar sortida a les noves veus d’autors catalans. I ara ha trobat el moment: Pilar Blasco acaba d’engegar l’editorial Trípode amb l’objectiu de “promocionar autors novells”: “Hi ha molt talent, molta gent que escriu molt bé, i si no l’ajudes una mica es pot perdre, perquè és molt difícil publicar sent un desconegut”, explica. Trípode es troba clarament al calaix de les microeditorials: el seu equip està format pel seu marit i per la seva filla, a més d’una persona externa que els ajuda amb la comunicació. “És totalment familiar; si no, suposo que les despeses no s’aguantarien. Tampoc no tenim un lloc físic, i ens trobem a casa o on convingui, per reduir les despeses al màxim”, explica. 

“Sempre havia pensat que quan em jubilés crearia una editorial, perquè la literatura és el que m’apassiona. I ara ja no puc esperar més. Si el moment comercialment és bo o és una aventura, no ho sé. No he fet una anàlisi de mercat ni res de tot això. He fet el que m’apassiona”, explica l’editora, que reconeix que en el projecte hi ha tingut més a veure la passió que el negoci: “Si em dediqués a fer estudis de mercat, potser ho deixaria córrer.” “A la meva editorial, tot és molt intuïtiu. En una petita editorial et mous molt en uns paràmetres intuïtius”, afegeix la directora de Trípode. De moment, ha publicat una primera novel·la, El fum t’encega la mirada, d’Oriol Guilera Valls, que és el manuscrit que ha accelerat la creació de l’editorial. La seva previsió és publicar entre vuit i deu obres l’any, sempre en llengua catalana i donant prioritat a la novel·la i als contes literaris. 

[Article publicat a LA REPÚBLICA, 21-07-2018, pàgina 44].


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella per després?

Mantingues els llibres escollits guardats només escrivint el teu email. Si tenim algun DESCOMPTE vigent l'enviarem al teu correu!

0

Cistella de la compra