Trencadissa, d’Anna Campillo

Publicat per -TRIPODE- el

Anna Campillo dialoga amb Terra erma, de T. S. Eliot, un llibre que també va ser escrit després d’una trencadissa: la del món occidental. Tanmateix, però, la idea de la poeta, com la d’Eliot, no és mostrar aquesta trencadissa, sinó explicar el resultat que ha deixat la caiguda. Míriam Cano ho explica molt bé al pròleg: «Trencadissa explica el moment en què la ferida brilla, en què queda marcada a la pell i es converteix en vida viscuda, en aquella cicatriu que ens resseguim distretament i que un dia, quan canvia el temps, cou una estona, com reivindicant el que va ser. I ja no fa mal.»

La poeta posa la mirada en l’entorn i el paisatge. La natura es posa al mateix nivell que les emocions, compara una cosa amb l’altra i les mescla. El paisatge es concep com un personatge més i acompanya els sentiments de la poeta. La de l’Anna Campillo és una veu poètica serena, no es lamenta ni es resigna, sinó que més aviat s’atura a contemplar el desastre i espera pacientment que siguin el temps i la memòria els que sostinguin la desfeta i de mica en mica vagin posant les coses a lloc.

Anna Campillo Arrebola (Mollet del Vallès, 1968) és llicenciada en Filologia Anglogermànica (UAB, University of Manchester) i professora de secundària i batxillerat. Ha estat professora associada a la UAB i ha participat en projectes com ara l’antologia Poesia anglesa i nord-americana contemporània (Edicions 62, 1994). El seu interès per la literatura l’ha dut a combinar la tasca docent amb la creació poètica. Trencadissa és el seu primer poemari.

  • «Trencadissa no és un recull que ens proposi una reconstrucció emocional: s’atura en el moment i en el dubte, en el no saber si la tristesa per la pèrdua passarà algun dia, sense saber si hi ha cap possibilitat de reconstrucció», Míriam Cano al pròleg.
  • Llegeix alguns poemes del recull aquí
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 70
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 11,00 euros
Publicació: maig 2022
ISBN: 978-84-125012-5-4


5 comentaris

Ràdio Palau entrevista la poeta Anna Campillo - Editorial Trípode · 13/10/2022 a les 11:11

[…] El programa El meu carrer, de Ràdio Palau, convida Anna Campillo per parlar del seu primer poemari, Trencadissa. […]

Presentació Trencadissa a Palau-Solità i Plegamans - Editorial Trípode · 10/10/2022 a les 9:24

[…] Campillo, autora de Trencadissa, presenta el poemari a la Torre Filch de Palau-Solità i Plegamans. L’acompanyaran Máximo […]

Presentació de Trencadissa a Mollet del Vallès - Editorial Trípode · 12/07/2022 a les 11:27

[…] Campillo, autora de Trencadissa, presenta el poemari a la Llibreria L’illa de Mollet del Vallès. L’acompanyaran […]

Som Mollet es fa ressò de la presentació de Trencadissa al municipi - Editorial Trípode · 07/07/2022 a les 15:37

[…] diari digital Som Mollet es fa ressò de la presentació de Trencadissa, d’Anna Campillo, a Mollet del […]

Trencadissa, d'Anna Campillo - Editorial Trípode · 02/05/2022 a les 10:42

[…] Trencadissa, d’Anna Campillo Data de publicació: maig 2022 Nota de premsa: aquí […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra