Vestigia, de Mònica Miró

Publicat per -TRIPODE- el

A penes un rastre, una marca, un senyal d’una dona en el temps, és el que condensa el diari líric de Mònica Miró. Una orientació en el trànsit de la vida, d’on prové l’alenada proverbial i on es formen els propòsits inscrits. És el mapa d’una constitució moral i de les adversitats que la somouen o modifiquen: el temps del temps, el temps de la dona i el temps que ja no ho és, allà on el vestigi esdevé transcendent. El transcurs dels dies obre ferides, ens vincla, ens exilia. Només la paraula salvaguarda, atenua el dolor i ens sobreviu. La paraula que posseeix la mida exacta de la nostra petja i que la poeta veu predestinada a ser l’indici que resti de la vida en extingir-se.

Abraham Mohino Balet

Mònica Miró Vinaixa (Barcelona, 1969) és llicenciada en Filologia Llatina i en Filologia Francesa i Màster en Història de les Religions. Professora, escriptora, traductora i divulgadora del món clàssic, imparteix cursos a l’Escola d’Escriptura.
Vestigia és el seu quart llibre de poesia. Anteriorment havia publicat En el límit de l’ombra, pols de cinabri (Editorial Moll, 2011), amb Abraham Mohino, Hybrida, (Godall Edicions, 2019) i Al dellà de l’enlloc (Editorial Trípode, 2021), a més de compilar i traduir al català i al castellà sota el títol de Perennia una mostra de poesia epigràfica funerària llatina (Godall Edicions, 2015 i 2016).

  • Començat el 14 de març del 2020, primer dia de confinament arran de la pandèmia, i acabat gairebé dos anys després, a principis de febrer del 2022, traspua la tristor d’una època complicada de passar, malgrat la mica de llum que s’escola entre els versos. Mònica Miró, a través d’aquests poemes breus, deixa rastre d’un temps efímer però punyent i remarcable, que cala ben endins. Hi trobem així reflexió d’un present no previst que li evoca alhora la petja d’un passat i un punt d’esperança.
  • Llegeix alguns poemes del recull aquí.
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 98
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 11,00 euros
Publicació: març 2022
ISBN: 978-84-125012-3-0


3 comentaris

Presentació de Vestigia a Benissanet - Editorial Trípode · 23/05/2022 a les 9:35

[…] poeta Mònica Miró, autora de Vestigia, el dissabte, 28 de maig, a les 11.30 h del matí, presentarà amb Abraham Mohino el recull de […]

Vestigia a la selecció de Sant Jordi de VilaWeb - Editorial Trípode · 19/04/2022 a les 15:16

[…] fa una selecció de tres-centes recomanacions de Sant Jordi. Enguany, a la selecció hi apareix Vestigia, de Mònica […]

Vestigia, de Mònica Miró - Editorial Trípode · 18/03/2022 a les 16:17

[…] Vestigia, de Mònica Miró Data de publicació: març 2022 Nota de premsa: aquí […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra