Zanné destacat al diari El Nacional

Publicat per tripode el

El diari El Nacional ha publicat a La Llança un article on valora molt positivament el llibre de Poesia original completa, de Jeroni Zanné, a cura de Martí Duran.

És un orgull per a Trípode poder contribuir a mantenir viva la literatura catalana, i fer arribar als nostres lectors el plaer de trobar-se amb aquest gran poeta que és Jeroni Zanné.

Podeu llegir l’article de l’Andreu Navarra a l’enllaç. Aquí us deixem una cita de la crítica:

Anar a llegir l’article.

La crítica ja s’ha adonat de què significa aquesta monumental edició crítica de les obres poètiques de Zanné. Sam Abrams, a La República (Núm.34, 23-29 de març de 2019), ha escrit: “És un volum molt i molt complet, molt i molt rigorós i molt ben editat. Clar i ras, estem al davant de l’edició crítica definitiva de l’obra poètica d’un autor indispensable i referencial que de manera inexplicable i inacceptable havia estat relegat a l’oblit, tot i que alguns estudiosos han mantingut viu el seu record al llarg dels anys. Abraham Mohino, en el seu prefaci celebratori i avalador, l’encerta de ple quan qualifica l’edició d’una “reparació” i una “restitució” en tota regla”. I no podem estar més d’acord amb Abrams, també quan afegeix: “La publicació de Poesia original completa, de Jeroni Zanné, significa un veritable triomf per a la literatura catalana. És un pas més en la direcció de contravenir els efectes negatius del noucentisme, que va pretendre esborrar del mapa els grans autors del modernisme”.

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra