Ciutadà Canalda, d’Isidre Grau

22,00

Abril 2010. El periodista Eloi Boada rep l’encàrrec d’una biografia del constructor Romà Canalda, personatge mitificat, clau en el creixement de Montcerdà. El periodista esbrinarà des dels seus orígens al poble de Peguera, la colònia minera de Sant Corneli i Balsareny, fins als estudis a l’Escola d’Aparelladors de Barcelona, on va coincidir amb el seu millor amic, Lluís Serracanta, amb qui compartiria el servei militar a Talarn i determinaria els seus inicis a Montcerdà, on va ser una figura pública rellevant. Al llarg d’unes setmanes de converses, entre convulsions familiars, periodista i biografiat entren en una relació cada cop més personal, fins que l’esclat als mitjans de comunicació d’una trama de corrupció interromp el projecte.
Vuit anys després Eloi Boada decideix escriure tot el que sap de Romà Canalda. La seva narració s’endinsa lliurement tant en els diferents episodis del passat com en els enigmes familiars viscuts aquells dies.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

«Una història molt ben narrada amb un retrat precís dels personatges i una anàlisi magnífica de les relacions humanes, una autèntica lliçó de psicologia i de saviesa pràctica, amb uns diàlegs directes i transparents. Impossible no fer-te-la teva. Un gran escriptor i una gran novel·la», Xavier Pedrals.

Isidre Grau (Sabadell, 1945) és autor de divuit novel·les, entre les quals destaquem la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), La ciutat dels solitaris, L’home que perseguia la veritat, Un dissabte de primavera i Setanta-tres dies amb el pare. Ha conreat narrativa breu, recopilada a La pell dels anys. Contes 1981-1994, i posteriorment ampliada amb El dia de l’incident i Pinyols madurs, contes difosos a Núvol. En una línia memorialista, ha publicat Primer paisatge, amb records d’infància ficcionats. Durant els quinze anys d’impartir tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va publicar al diari Avui articles amb reflexions sobre l’escriptura, i després va recollir aquesta experiència en els assaigs literaris L’arquitectura del conte (nova edició ampliada el 2016) i La maleta de l’escriptor (nova edició revisada el 2019). Va ser membre del col·lectiu Ofèlia Dracs.

Dades tècniques Ciutadà Canalda:
Autora: Isidre Grau
Pàgines: 446
Mida: 14×21. Rústica amb solapes
PVP: 22,00 euros
Publicació: març 2023
ISBN: 978-84-125865-6-5
Més informació a la nota de premsa.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Ciutadà Canalda, d’Isidre Grau”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *