Converses i notes, de Guido Sari

15,00

Guido Sari és un home polifacètic amb molt de bagatge cultural i que ha contribuït a preservar la llengua i cultura catalanes des de Sardenya. Conscient que la poesia és el gènere més excels amb què es pot fer ús del llenguatge artístic, a Converses i notes, Sari, amb molt de lirisme, un lèxic molt ric i un gran domini del català, ens mostra i defensa com voldria que la figura del poeta tingués una capacitat crítica més gran i una més forta autonomia de pensament. Reivindica la figura del poeta com a profeta, és a dir, que actuï «com qui dóna en el present testimoni viu d’alguna cosa o com a consciència del seu propi temps i no tan sols com a seu fidelíssim mirall».

Categoria: Etiqueta:

Descripció

La seva poètica desvetlla una reflexió vivent sobre el pas del temps i allò que som i es mostra crític amb la societat actual i algunes temàtiques que aporten molt poc en el camp de les lletres i a favor d’un ideari que recerca la creació d’un producte cultural, artístic i literari de qualitat.

Amb pròleg d’Emigdi Subirats.

Guido Sari va néixer i viu a l’Alguer, es va doctorar a Càller el 1975 i fins al 2010 va ser director de la Biblioteca Municipal de l’Alguer. Va fundar, amb el seu germà Aldo, l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l’Alguer (1988), per tal de contribuir a fomentar l’ús social de la llengua, i va ser entre els promotors de la secció local d’Òmnium Cultural (1993). Des del 1990 va començar a organitzar cursos de llengua i tallers i des del 2012 va idear el Teatre de Veus, pel qual va escriure quinze comèdies en el català de l’Alguer. Entre les seves obres de caràcter literari recordem els dos volums de Contes i rondalles (1995, 1998) i Fem teatre fem llengua (2006) i tres reculls de poemes: Poemari mínim (2013); Els ocells màgics (2015); Preludis, simfonies i impromptus (2016). Entre els escrits d’àmbit històric destaquen articles i una monografia del 1988 sobre la fortalesa de l’Alguer i entre els de sociolingüística El català de l’Alguer: una llengua en risc d’extinció (2012). El 2013 li va ser atorgat el Premi d’actuació cívica catalana Lluís Carulla.

Dades tècniques:
Pàgines: 242
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 15,00 euros
Publicació: març 2022
ISBN: 978-84-125012-2-3

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Converses i notes, de Guido Sari”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *