El jardí dels tres amors, de Josep Maria Gregori

13,00

El jardí dels tres amors és un poemari que s’estructura en tres parts: la primera, titulada «El jardí d’Eros», explora el llenguatge del desig i del plaer a través d’una poesia matèrica, física i corporal. Segons Duarte, aquesta part destaca per la seva «gran riquesa lèxica i metafòrica» i «la gran diversitat formal», ja que hi trobem des d’un cal·ligrama fins a una sonata noucentista. Tot seguit, «El jardí de Penélope» té l’afany de desxifrar i explicar l’origen o les històries poderoses que han corprès i inspirat generacions successives, com la d’Ulisses o Orfeu, i ho fa de la mà de la mítica i l’èpica i amb una proximitat vigorosa de la natura. Finalment, «El jardí del món que ve» ens remet als textos bíblics, començant per Adam i el Gènesi o per la primera lletra de l’alfabet en hebreu i en grec fins a arribar al naixement i la mort de Jesús. Aquesta és la part més espiritual, on «pressentim una mirada interconfessional i allunyada de qualsevol sectarisme o intransigència», comenta Duarte.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

«Quan acabem la lectura d’El jardí dels tres amors ens quedem amb la impressió d’haver dut a terme, en versos cisellats amb bellesa i reflexió, una mena de viatge cap a l’interior de nosaltres mateixos, des de la pell a la cultura, des de la cultura a l’ànima», Carles Duarte.

Josep Maria Gregori i Cifré (Igualada, 1954) és catedràtic de musicologia de la UAB i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha publicat nombrosos treballs sobre la música catalana dels segles XV al XIX, la catalogació dels fons musicals de Catalunya, que coordina des del projecte
IFMuC, i les relacions entre la música i el sagrat. En la vessant artística ha cantat amb els grups de música antiga La Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall, Exaudi Nos i De Canendi Elegantia, amb els quals ha participat en nombrosos concerts i enregistraments. Ara, amb l’edició d’aquest jardí de versos, presenta la seva faceta poètica.

Dades tècniques:
Pàgines: 108
Mida: 13×19. Rústica amb solapes
PVP: 13,00 euros
Publicació: gener 2023
ISBN: 978-84-125865-4-1

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.