Cases de poeta, d’Abraham Mohino Balet

23,00

Divuit construccions simbòliques per celebrar escriptors que han fet del concepte casa una poètica. Divuit homenatges en acer al carboni i marbre Guatemala verd, travertí roig, Marquina, ònix o pedra de la Sénia: una petita constel·lació de les veus amb què he nodrit la pròpia veu i l’imaginari personal. Cases-memòria, concebudes segons un ritu ancestral, que ofreno com a indrets de l’ànima, per suggerir-ne la possibilitat o la pervivència. Cases al·lusives per celebrar el silenci (o el buit) i la paraula (o la plenitud). Els textos que acompanyen cada casa en formen part indissoluble: m’hi refereixo com a paraules de pedra perquè els entenc així, en l’accepció epigràfica, semblants a inscripcions que acompanyen les escultures estela, perpetuant els noms evocats. Però aquests mots no han estat cisellats ni gravats sobre el suport dur, sinó sobre la matèria lleugera del paper.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Llibre, ferro i pedra estan treballats per fer presents en la memòria els escriptors, els pensadors i els artistes per qui sento estima i admiració, tots ells, en essència, poetes. Llibre, ferro i pedra són els instruments per dreçar les breus arquitectures de la perdurança, o monuments en petit format, si es vol; són també l’origen i la fi d’una especulació sobre el temps i l’espai, conceptes que, com més va, més percebo com una sola realitat i una sola dimensió.

Abraham MohinoAbraham Mohino i Balet (1969) és escriptor i escultor. Ha editat l’Obra poètica completa de Rosa Leveroni  i Agonia de llum, la poesia secreta de Mercè Rodoreda. També ha curat obres de literatura personal com Autoretrat de Mercè Rodoreda, amb Mònica Miró; i Confessions i quaderns íntims de Rosa Leveroni, amb Enric Pujol. Com a poeta ha publicat diversos llibres: Ànemos; Persistència del blanc titani en temps dels ametllers batuts, XLV Premi Joan Teixidor de Poesia de la Ciutat d’Olot; i, amb Mònica Miró, En el límit de l’ombra, pols de cinabri. Tota aquesta labor literària convergeix i s’integra harmònicament en la seva obra artística, de la qual Cases de poeta és una expressió central, una baula necessària del corpus.

Dades tècniques:
Pàgines: 120. Color. Fotografies
Mida:15×22. Rústica amb solapes
PVP: 23,00 €
Publicació: gener 2020
ISBN: 978-84-120651-4-5

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.