Epifanies, de Xavier Jové

Publicat per -TRIPODE- el

A Epifanies, Xavier Jové ens ofereix les seves pròpies «epifanies» agrupades en quatre parts que corresponen a les quatre estacions i que engloben, en total, uns cinquanta poemes. Tal com comenta Francesc Parcerisas al pròleg, en el cas d’Epifanies, el fet és particular perquè «el poeta sembla advertir-nos que l’experiència reveladora que és a l’origen del poema i que ara ens és proposada als lectors n’és una, individual i concreta, “la seva”, i que és precisament a partir d’aquesta seva concreció que hem d’elaborar la nostra lectura».

Xavier Jové, doncs, entén la poesia com a un testimoniatge clarivident, sense concessions de cap mena. Aquesta funció de la poesia és la proposta més sincera i radical que l’autor ens planteja en aquest llibre, i un exemple colpidor, força insòlit, dins la poesia catalana actual.

Amb pròleg de Francesc Parcerisas.

Xavier Jové Massana (Bell-lloc d’Urgell, 1962) és llicenciat en filologia anglogermànica i doctor en interrelacions literàries per la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a docent en l’ensenyament secundari i universitari, i actualment és director del Centre de Formació d’Adults Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Ha publicat diversos articles sobre literatura i crítica cultural i educativa, així com la traducció d’El pobre músic, de Franz Grillparzer. Epifanies és el seu tercer llibre de poemes, després de Tripulants (2004) i Els 7 pecats revisitats (2011).

  • «La poesia de Xavier Jové necessita el contacte amb la realitat, i de vegades necessita envoltar-se fins d’un espai on esdevé observador de si mateix i dels altres», Francesc Parcerisas
  • Llegeix els primers poemes d’Epifanies aquí.
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 108
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 12,50 euros
Publicació: juny 2022
ISBN: 978-84-125012-9-2


4 comentaris

Presentació Epifanies a Reus - Editorial Trípode · 02/03/2023 a les 16:06

[…] Jové presenta Epifanies a la biblioteca del Centre de Lectura de Reus. L’acte serà el 17 de març, a les 20 h, i […]

Recital d'Epifanies a Ona Digital i Matadepera Ràdio - Editorial Trípode · 03/02/2023 a les 14:09

[…] programa No pot ser mentida de Matadepera Ràdio i Ona Digital recita alguns dels poemes d’Epifanies, de Xavier […]

Serra d'Or es fa ressò d'Epifanies - Editorial Trípode · 30/11/2022 a les 16:08

[…] Ricardo Trigo ressenya el poemari de Xavier Jové, Epifanies, a la “Tria personal” de Serra […]

Presentació d'Epifanies a Ona Llibres - Editorial Trípode · 18/10/2022 a les 12:22

[…] llibreria Ona acollirà la primera presentació del poemari de Xavier Jové, Epifanies. L’acte serà el divendres 4 de novembre, a les 19 h, i comptarem amb les intervencions de […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra