Petons, d’Alexandre de Riquer

16,90

L’any 1975 Eliseu Trenc troba a l’arxiu del MNAC unes proves d’impremta: es tracta d’un recull inèdit de poemes d’Alexandre de Riquer (1856-1920), Petons. El llibret veuria la llum poc després en un volum amb què el poble de Calaf va homenatjar el gran artista polifacètic. Gairebé cinquanta anys més tard d’aquesta edició i més d’un centenari després de la seva escriptura, recuperem aquests textos —i altres, del tot desconeguts, procedents dels seus manuscrits—, que no han perdut gens ni mica l’actualitat.
Petons, el dolor de la pèrdua conviu amb l’erotisme del record. Tot i tractar-se d’un aplec dedicat a l’esposa difunta, la major part de les composicions recorden el temps de vida i, a partir d’un diàleg constant amb els clàssics, evoquen una sèrie d’escenes que conviden a gaudir de l’amor amb l’estimada, que ja ha esdevingut un símbol. La seva representació oscil·la entre diferents imaginaris finiseculars, que van de l’àmbit fantàstic, on la dona és una fada en harmonia amb la natura que l’envolta, al domini del místic, on es transfigura en una essència celestial.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

El lector també podrà gaudir de poemes inèdits de Riquer a l’apèndix, «Altres petons».

Alexandre de Riquer (1856-1920) és un dels poetes més genuïns i representatius del Modernisme. Fou un artista polifacètic amb una gran influència del prerafaelitisme anglès.

Maria Planellas Saumell (1991). És doctora en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre la poètica d’Apeles Mestres. Forma part del Consell de Redacció de la revista Haidé. Estudis maragallians.

Dades tècniques:
Pàgines: 120
Mida:15×22. Rústica amb solapes
PVP: 16,90 euros
Publicació: juny 2020
ISBN: 978-84-120651-7-6

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.