Massa tard, de Lluís Balsells

17,00

Lluís Balsells ens sorprèn amb una novel·la inspirada en una pel·lícula: Too Late, dirigida per Dennis Hauck. A Massa tard, l’escriptor recupera una tradició pràcticament extingida: l’art d’explicar pel·lícules, «una tradició oral que, cultivada a través de la transparència narrativa del cinema clàssic, Balsells és capaç de mantenir viva i vibrant», comenta al pròleg Imma Merino, reconeguda periodista i crítica de cinema.

El narrador de Massa tard es projecta en Mel Sampson, el protagonista d’aquest film de suspens, i aprofita la ficció per lligar-la amb la seva pròpia vida. És a dir, fa una transcripció escrita dels fets que s’esdevenen a la pel·lícula i a partir de picades d’ullet cinèfiles, moltes referències cinematogràfiques i diàlegs irònics anirà reconstruint el seu dia a dia. El relat de Lluís Balsells s’inspira en el llegat i modernització del cinema negre i hi afegeix un toc de melodrama. El resultat d’aquest joc literari i cinematogràfic és «un deliri narratiu en què el protagonista projecta els seus fantasmes».

Categoria: Etiqueta:

Descripció

«Mirar una pel·lícula o llegir un llibre sempre et pot dur cap a llocs inesperats. Encara més si, com en aquest cas, l’obra sembla pensada des de i per a l’emancipació dels espectador/lectors. Una mena de trencaclosques al qual sembla que li manquin peces o que n’amagui: forats per a la imaginació. Cadascú hi pot trobar peces per fer les seves associacions o aportar-n’hi a partir del que ha viscut, inventat o pensat», Imma Merino.

Lluís Balsells (Lleida, 1950) és llicenciat en Història Contemporània. Ha publicat Recomanat pels millors fabricants (Curbet, 2015), un conjunt de relats i microrelats, i amb Trípode, dues novel·les, Diagonal (2019) i Danielàndia (2021), i un recull de contes, La imprecisió dels llindars (2022).

Dades tècniques Massa tard:
Autora: Lluís Balsells
Pàgines: 170
Mida: 14×21. Rústica amb solapes
PVP: 17,00 euros
Publicació: març 2023
ISBN: 978-84-125865-8-9

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.