Restitució, de Rosina Ballester

17,00

Restitució ens proposa un calidoscopi de veritats profundes, un viatge a la més sincera intimitat personal i literària de Rosina Ballester. Som davant d’una obra híbrida, singularíssima, que s’insereix dins la més pura literatura del jo, amb pluralitat d’elements evocats, d’associacions, referències, el·lipsis; un viatge entre el present i el passat revisitat des de la perspectiva d’un esperit que en certa manera se sent colpit per la vida i el temps, però no exempt de la llum, els colors i l’esdevenir dels paisatges de la Mallorca de la seva infantesa, dels secrets més ben guardats, dels records o retrets familiars que es perdonen i deixen enrere, per ressorgir de nou. Rosina Ballester ho esgarrapa i alhora ho acaricia tot sense embuts ni maquillatges amb la brevetat i la concisió que caracteritzen la seva manera d’escriure i expressar-se: punyent, ferma i segura, i alhora onírica i sensual.

Un testimoni generós que reneix d’entre aquestes pàgines, amb una prosa que ens embolcalla i no ens deixa marxar.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

«Llegir les novel·les de Rosina Ballester és endinsar-se en un joc de miralls elegantíssim, germà del d’autores com la Premi Nobel Annie Ernaux, amb l’afegit d’un lirisme tèrbol que estremeix», Sebastià Portell.

Rosina Ballester (les Borges del Camp, 1949) s’inicià des de molt jove en la poesia escrita en castellà, en distintes revistes, com Poesía Española. El 1991 publica el primer llibre, Notas de urgencia, amb pròleg de Jordi Llovet. El 1994, surt el segon llibre, Visitando a la muerte, amb un Pórtico de José García Nieto, de la Real Academia Española. Ambdós, a l’Editorial Devenir. Poeta, traductora i infermera, comença a publicar en català l’any 2003 amb La dormició, amb pròleg de D. Sam Abrams. El 2005, Matèria. També, el 2005, rep el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni amb Violència intervinguda. El 2008, La reixa. Rep el premi Parc Taulí, amb Vestigis, amb un pròleg de Ponç Pons. El 2014, Els dies fosos. L’últim recull de poesia és Carta tancada (2021). Liquidació (2020) és la seva primera novel·la. Ha traduït Christina Rossetti, Stéphane Mallarmé, Simone Weil, Sophila de Mello Breyner Andresen i Franco Cocco. Aquest darrer en propera publicació en aquesta editorial.

  • Un testimoni generós que reneix d’entre aquestes pàgines, amb una prosa que ens embolcalla i no ens deixa marxar.
  • Llegeix un fragment del llibre aquí
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 174
Mida: 14×21. Amb solapes
PVP: 17,00 €
Publicació: juliol 2023
ISBN: 978-84-127289-0-3

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.