Glatir, de Gemma Arimany

13,00

Aquest és el quart recull de poemes que publica Gemma Arimany i el primer que li edita l’Editorial Trípode. A través de Glatir, l’escriptora i poeta olotina «es capbussa en la fondària d’una ciutat interior, n’explora les ombres, i aflora a la llum per mostrar les traces que hi han deixat aquestes ombres». El jo de la poeta s’articula en dos àmbits: l’espai de fora i l’espai interior, arrecerat.
Aquest recull de poemes es conforma a partir de versos lliures que mantenen la unitat interna entre si, sense perdre el sentit del ritme ni l’estructura. Tal com comenta la poeta Rosa Font Massot al pròleg, «la poesia de Gemma Arimany té una gran càrrega sensual, perquè arrela en els sentits i s’alimenta i creix en els sentits, en l’epiteli del cos». Aquest, doncs, és el punt de partida des d’on es projecta la seva mirada, de vegades temorenca i adolorida, però sempre aferrada a la vida.
En els poemes d’Arimany, hi ha una concordança evident entre la paraula i la forma, ja que, agafades de la mà, constitueixen un tot. Gràcies a aquesta sintonia i unitat, el lector fàcilment podrà dibuixar en la seva ment i de manera clara i precisa el que a través de les paraules la poeta vol representar.

Categoria: Etiquetes: ,

Descripció

«Pensar és poetitzar la por», diu Alejandra Pizarnik. Gemma Arimany converteix en expressió poètica tot el recorregut fins al fons d’un mateix, fins aquell punt d’identitat absoluta, en què el pensament és creació que neix de la por i del dolor […] però sempre glatint. Glatint per viure i glatint per crear.

«La poesia —la bona poesia, com la d’aquest llibre— té un sentit inefable. I queda en mans del lector  “estirar la llum” que irradia», Rosa Font Massot

Gemma Arimany Capdevila (Olot, 1980) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa com a professora de llengua i literatura catalanes.
Ha publicat els llibres de poesia Ferro trencadís (XXVII Premi Martí Dot 2002), Ulls a través (XV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol 2010) i Colors primaris (XXXIV Premi de Poesia Mn. Narcís Saguer 2018). També ha estat una de les tres poetes de Baix continu 2021 (ARBAR), amb el recull «Arran de la bardissa». És autora del llibre de contes De portes endins (Premi Ciutat d’Olot de narrativa experimental 2002).
Difon la seva obra, i la d’altres poetes, a partir de recitals que combinen poesia i música, amb les formacions Mecànica Orgànica i Revers.

Dades tècniques:
Pàgines: 92
Mida: 13 × 19. Rústica amb solapes
PVP: 13,00 €
Publicació: agost 2023
ISBN: 978-84-127289-1-0

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.