Estrella de l’oest, de M. Dolors Millat

Publicat per -TRIPODE- el

Quina força mou una persona que neix en un petit poble aïllat a descobrir l’altra punta del món? Què ens fa volar, les ales o la necessitat?

Una història polièdrica que ens farà viatjar des del Pallars fins a Alaska i les illes del sud del Pacífic, quan la protagonista s’enrola com a cambrera en un vaixell; i per Minneapolis i Miami, ciutats on l’Elena viurà prosperant en una feina que li donarà prestigi i diners. Geografies més properes com les Balears, la Manxa, París, Roma… seran altres escenaris de la narració. Per això podem dir que Estrella de l’oest és també una novel·la de viatges. I a través del seu recorregut veurem alguns dels canvis de la nostra societat de finals del segle XX i principis del XXI. 

L’amor, l’amistat, les renúncies i el canvi de perspectiva que donen els anys són els puntals de la història, i que al llarg del relat sacsejaran la protagonista.

 

M. Dolors Millat, nascuda a Sort el 1953, és llicenciada en Història Antiga per la UB. Va ser una de les sòcies fundadores de la primera escola d’escriptura a Catalunya. Durant més de quatre anys va exercir de cap d’estudis a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. El 2003 rep l’encàrrec de fundar i dirigir l’Escuela de Escritores Alonso Quijano, a la Manxa. Durant més de vint anys s’ha dedicat a l’ensenyament de les tècniques literàries. Ha publicat sobre escriptura literària: El oficio de escritor (Alba, 2000) i Cómo mejorar un texto literario (Alba, 2001). En el camp de la ficció, és autora dels poemaris Lunas de arena (Meteora, 2007) i Al batec de la terra (Meteora, 2009), i de les novel·les Quirat i mig (Ed. 1984, 2012), Terra inhòspita. Barcelona 2048 (Periscopi, 2013) i La filla del Nord (Proa, 2016).

  • Estrella de l’oest és també una novel·la de viatges. A través del seu recorregut veurem alguns dels canvis de la nostra societat de finals del segle XX i principis del XXI.
  • En podeu llegir un fragment aquí.
  • Nota de premsa

Dades tècniques:
Pàgines: 428
Mida: 14×21. Rústica amb solapes
PVP: 22,00 €
Publicació: agost 2023
ISBN: 978-84-127289-3-4


2 comentaris

Estrella de l'oest és notícia al Pallars Digital - Editorial Trípode · 29/08/2023 a les 11:49

[…] Pallars Digital es fa ressò de la novel·la de M. Dolors Millat, Estrella de l’oest. […]

Estrella de l'oest, M. Dolors Millat - Editorial Trípode · 10/08/2023 a les 11:14

[…] Estrella de l’oest, de M. Dolors Millat Data de publicació: agost 2023 Nota de premsa: aquí […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella i veure els descomptes?

Mantingues la teva cistella de compra guardada escrivint el teu email, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra