Massa tard, de Lluís Balsells

Publicat per -TRIPODE- el

Lluís Balsells ens sorprèn amb una novel·la inspirada en una pel·lícula: Too Late, dirigida per Dennis Hauck. A Massa tard, l’escriptor recupera una tradició pràcticament extingida: l’art d’explicar pel·lícules, «una tradició oral que, cultivada a través de la transparència narrativa del cinema clàssic, Balsells és capaç de mantenir viva i vibrant», comenta al pròleg Imma Merino, reconeguda periodista i crítica de cinema.

El narrador de Massa tard es projecta en Mel Sampson, el protagonista d’aquest film de suspens, i aprofita la ficció per lligar-la amb la seva pròpia vida. És a dir, fa una transcripció escrita dels fets que s’esdevenen a la pel·lícula i a partir de picades d’ullet cinèfiles, moltes referències cinematogràfiques i diàlegs irònics anirà reconstruint el seu dia a dia. El relat de Lluís Balsells s’inspira en el llegat i modernització del cinema negre i hi afegeix un toc de melodrama. El resultat d’aquest joc literari i cinematogràfic és «un deliri narratiu en què el protagonista projecta els seus fantasmes».

Lluís Balsells (Lleida, 1950) és llicenciat en Història Contemporània. Ha publicat Recomanat pels millors fabricants (Curbet, 2015), un conjunt de relats i microrelats, i amb Trípode, dues novel·les, Diagonal (2019) i Danielàndia (2021), i un recull de contes, La imprecisió dels llindars (2022).

  • «Mirar una pel·lícula o llegir un llibre sempre et pot dur cap a llocs inesperats. Encara més si, com en aquest cas, l’obra sembla pensada des de i per a l’emancipació dels espectador/lectors. Una mena de trencaclosques al qual sembla que li manquin peces o que n’amagui: forats per a la imaginació. Cadascú hi pot trobar peces per fer les seves associacions o aportar-n’hi a partir del que ha viscut, inventat o pensat», Imma Merino.
  • Llegeix un fragment de la novel·la aquí.
  • Més informació a la nota de premsa.

Dades tècniques Massa tard:
Autora: Lluís Balsells
Pàgines: 170
Mida: 14×21. Rústica amb solapes
PVP: 17,00 euros
Publicació: març 2023
ISBN: 978-84-125865-8-9


1 comentari

Presentació de Massa tard a Girona - Editorial Trípode · 21/03/2023 a les 13:23

[…] Balsells presentarà Massa tard a la Llibreria 22 de Girona el proper 4 d’abril a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat de […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols guardar la teva cistella?

Escriu el teu email i quan tornis tindràs la teva cistella de compra igual, amb els llibres o cursos que has escollit, i si tenim algun descompte vigent el trobaràs al teu correu!

0

Cistella de la compra