Les bullangues se comencen el dilluns, de Maria Planellas

21,50

A cavall entre Renaixença i Modernisme, Apeles Mestres és una de les figures més representatives del món literari i artístic català del tombant de segle XIX. A través de la seva personalitat es pot traçar un recorregut pel panorama cultural i històric barceloní. La seva trajectòria es desenvolupa en una forquilla temporal que va del procés de normalització del català a la creació del Teatre Líric o la poesia francòfila durant la Gran Guerra, passant per les epidèmies a Barcelona, fins a la visita a les barricades de l’octubre del 1934.

Amb pròleg de Francesc Fontbona i il·lustracions d’Apeles Mestres.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Maria Planellas (els Hostalets d’en Bas, 1991) és doctora en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals per la Universitatde Barcelona, amb una tesi sobre la poètica d’Apeles Mestres. Ha centrat els seus estudis en l’àmbit del Modernisme, forma part del Consell de Redacció d’Haidé. Estudis maragallians, i col·labora amb la revista Caràcters. Ha curat l’edició de Petons, d’Alexandre de Riquer (Trípode, 2020).

 

  • «Maria Planellas ha sabut traspassar la closca que el temps ha generat entorn del polifacètic creador, i mostrar-nos una persona que batega, i que aquests batecs quan els canalitza per la via de la creació són extraordinaris», Francesc Fontbona.
  • «Fou, dins el clos de les lletres catalanes, el primer que plantejà en termes moderns les relacions de l’artista amb la nova societat industrial», Joaquim Molas
  • Llegeix un fragment de Les bullangues se comencen el dilluns aquí.

Dades tècniques:
Pàgines: 386
Mida: 15×22. Rústica amb solapes
PVP: 21,50 euros
Publicació: desembre 2021
ISBN: 978-84-123920-9-8

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.