Les bullangues se comencen el dilluns, de Maria Planellas

21,50

A cavall entre Renaixença i Modernisme, Apeles Mestres és una de les figures més representatives del món literari i artístic català del tombant de segle XIX. A través de la seva personalitat es pot traçar un recorregut pel panorama cultural i històric barceloní. La seva trajectòria es desenvolupa en una forquilla temporal que va del procés de normalització del català a la creació del Teatre Líric o la poesia francòfila durant la Gran Guerra, passant per les epidèmies a Barcelona, fins a la visita a les barricades de l’octubre del 1934.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Dibuixant, poeta, dramaturg, jardiner, folklorista, col·leccionista i fins i tot melodista de les seves cançons, Mestres també va ser un observador insaciable de la societat, capaç d’escriure, després de la Setmana Tràgica i amb la seva sorna característica, un pensament com el següent: «Això està llest. (I era previst pels que sabem per experiència que a Barcelona les bullangues se comencen el dilluns i s’acaben el dissabte)».

Amb pròleg de Francesc Fontbona i il·lustracions d’Apeles Mestres.

Maria Planellas (els Hostalets d’en Bas, 1991) és doctora en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals per la Universitatde Barcelona, amb una tesi sobre la poètica d’Apeles Mestres. Ha centrat els seus estudis en l’àmbit del Modernisme, forma part del Consell de Redacció d’Haidé. Estudis maragallians, i col·labora amb la revista Caràcters. Ha curat l’edició de Petons, d’Alexandre de Riquer (Trípode, 2020).

Dades tècniques:
Pàgines: 386
Mida: 15×22. Rústica amb solapes
PVP: 21,50 euros
Publicació: desembre 2021
ISBN: 978-84-123920-9-8

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.